Existeixen estudis ben documentats sobre quant del ja après,  perden els xiquets durant l'estiu.
Harris Cooper de la Universitat Duke observa que "en general, durant l'estiu els xiquets experimenten una pèrdua mitjana del que han après en lectura i matemàtiques, que equival a un mes d'aprenentatge".

La qüestió és que els xiquets no tenen per què perdre gens de l'après durant l'estiu. En realitat, vostè pot ajudar al seu fill a gaudir de l'estiu i a continuar aprenent, seguint aquests cinc consells gratuïts i senzills.
Prove'ls!


1. Llegir tots els dies.
Llegir quatre o cinc llibres durant l'estiu influeix de manera tan positiva en el nivell de lectura, que és comparable amb l'assistència a l'escola durant l'estiu. Duga als seus fills a la biblioteca amb freqüència i deixe'ls que trien els seus propis llibres. Escolten llibres en àudio. Compren revistes i tebeos.


2. Usar les matemàtiques tots els dies.
L'àrea on es registra la major pèrdua que pateixen els xiquets durant l'estiu és en l'àrea dels còmputs matemàtics. Suggeriments: Practiquen les taules de multiplicar, demane'ls als xiquets que paguen quan facen xicotetes compres, ensenye'ls als xiquets a jugar a jocs de matemàtiques. Invente problemes de matemàtiques quan viatgen en automòbil o durant el sopar.

3. Eixir a jugar.
Els programes d'activitat física intensa tenen efectes positius en els assoliments acadèmics, a més de major concentració, millors qualificacions en proves de matemàtiques, lectura i escriptura, i menys casos de mal comportament.
Suggeriments: Trie opcions perquè el seu fill faça activitat durant 60 minuts per dia. Suggerisca-li passejar, anar a nadar, jugar al bàsquet o al futbol, eixir a caminar o amb bicicleta en família.

4. Escriure totes les setmanes.
Suggeriments: Demane-li al seu fill que els escriga una carta per setmana als seus avis, parents o amics. Anime'l perquè escriga un diari d'estiu. Demane-li que escriga la llista de la compra per a la família.

5. Fer una bona acció.
Incentive al seu fill perquè ajude als seus veïns o amics. Pot oferir-se com voluntari per a ajudar als seus avis o altres familiars. 


Son els 5 consells gratuïts i senzills per a l'aprenentatge d'estiu.
Per: Brenda McLaughlin i Jane Voorhees Sharp (2008)

Publicado por Ma Jesús | 20:48 | 0 comentarios »


MySpace Generators

MySpace Generators

FAMILIA PERMISIVA

Publicado por Rosana | 23:46 | 2 comentarios »

Riure, riure, riure,...........

Publicado por Ma Jesús | 11:02 | 0 comentarios »


La rialla del teu fill-a  no només és un so meravellós, també és una autèntica teràpia per a ell. 
En el plànol físic, al riure,segreguem  unes hormones anomenades endorfines,  que actuen com analgèsics naturals i ajuden a superar els moments de malestar. 
La saliva que es segrega al riure té una major quantitat de inmunoglobines (anticossos que ajuden a combatre malalties), i els músculs que s'exerciten amb el somriure, riure o riallada són ni més ni menys que 400. 

Tant és el benefici físic del riure que cada vegada més hospitals infantils tenen visites periòdiques de pallassos, ja que està comprovat que els xiquets es recuperen millor i més ràpid si riuen. 

 En el plànol psíquic fer que un xiquet riga o somriga amb freqüència és fer que siga una persona optimista, amb una major intel·ligència emocional i per tant una major autoestima.
Els pares poden fer molt per a aconseguir que els seus fills es convertisquen en éssers alegres i receptius.

Fer dels actes quotidians un moment positiu és qüestió de proposar-se-ho: Al caminar pel carrer li pots contar tot el que aneu veient de forma interessant i imaginativa, al llevar-li la roba per a canviar-se, li pots fer pessigolles, al banyar-lo pots fer escuma perquè es submergisca en.....nata?,  a l'anar al camp fer-li sentir que bé que oloren les flors, a la nit assenya-la-li que boniques que són les estrelles. 
Si a més a més, eres capaç de fer-li vore que les menudetes "clavades de pota",  també poden prendre's amb bon humor, li estaràs fent un gran favor al teu fill. 
Per exemple, si al caure en el parc no us abalanceu per si s'ha fet mal sinó que l'alceu amb un somriure dient:  És que cada vegada corres més de pressa perquè eres més major! ,.
El xiquet anirà aprenent a encaixar amb esportivitat els menuts contratemps. El "sentit de l'humor" s'inicia sobre els 12-18 mesos,  on el xiquet passa de respondre a les vostres bromes a iniciar-les ell. 

Amagar-se darrere d'una cortina i donar-vos un esglai, córrer pel passadís perquè el seguiu o posar cares rares és la seua forma de bromejar.

Com ja  s'ha dit moltes vegades i per molts experts, els xiquets són psicòlegs naturals i perceben que fer-vos riure, és el millor dels regals.

DE TOTS ELS COMPANYS...

Publicado por Rosana | 23:08 | 2 comentarios »