Existeixen estudis ben documentats sobre quant del ja après,  perden els xiquets durant l'estiu.
Harris Cooper de la Universitat Duke observa que "en general, durant l'estiu els xiquets experimenten una pèrdua mitjana del que han après en lectura i matemàtiques, que equival a un mes d'aprenentatge".

La qüestió és que els xiquets no tenen per què perdre gens de l'après durant l'estiu. En realitat, vostè pot ajudar al seu fill a gaudir de l'estiu i a continuar aprenent, seguint aquests cinc consells gratuïts i senzills.
Prove'ls!


1. Llegir tots els dies.
Llegir quatre o cinc llibres durant l'estiu influeix de manera tan positiva en el nivell de lectura, que és comparable amb l'assistència a l'escola durant l'estiu. Duga als seus fills a la biblioteca amb freqüència i deixe'ls que trien els seus propis llibres. Escolten llibres en àudio. Compren revistes i tebeos.


2. Usar les matemàtiques tots els dies.
L'àrea on es registra la major pèrdua que pateixen els xiquets durant l'estiu és en l'àrea dels còmputs matemàtics. Suggeriments: Practiquen les taules de multiplicar, demane'ls als xiquets que paguen quan facen xicotetes compres, ensenye'ls als xiquets a jugar a jocs de matemàtiques. Invente problemes de matemàtiques quan viatgen en automòbil o durant el sopar.

3. Eixir a jugar.
Els programes d'activitat física intensa tenen efectes positius en els assoliments acadèmics, a més de major concentració, millors qualificacions en proves de matemàtiques, lectura i escriptura, i menys casos de mal comportament.
Suggeriments: Trie opcions perquè el seu fill faça activitat durant 60 minuts per dia. Suggerisca-li passejar, anar a nadar, jugar al bàsquet o al futbol, eixir a caminar o amb bicicleta en família.

4. Escriure totes les setmanes.
Suggeriments: Demane-li al seu fill que els escriga una carta per setmana als seus avis, parents o amics. Anime'l perquè escriga un diari d'estiu. Demane-li que escriga la llista de la compra per a la família.

5. Fer una bona acció.
Incentive al seu fill perquè ajude als seus veïns o amics. Pot oferir-se com voluntari per a ajudar als seus avis o altres familiars. 


Son els 5 consells gratuïts i senzills per a l'aprenentatge d'estiu.
Per: Brenda McLaughlin i Jane Voorhees Sharp (2008)