EXTRAESCOLARS

Publicado por Ma Jesús | 5:30 | 0 comentarios »


Ara, a l'inici del curs, l'AMPA del col.legi ens envia el full amb l'oferta d'activitats fora de l'horari lectiu, i la major part de pares i mares es plantegen tots els anys la mateixa pregunta:

A quina o quines activitats extraescolars portaré al meu fill/a?

A l'hora de respondre'ns a aquesta pregunta hem de tindre en consideració una sèrie de factors molt importants :

  1. L'activitat ha de potenciar qualitats personals del xiquet o de la xiqueta i servir-li de complement a alguna mancança. 
  2.  Ha d'agradar-li al xiquet i no als pares. Aquests només han de plantejar-li bones alternatives perquè ell trie, però sempre pensant en el benefici del seu fill/a. El descans per a ells és tan necessari com per als adults.
  3.  S'ha d'ntentar buscar temps per a practicar alguna afició amb els fills: Si el xiquet acompanya als pares en la pràctica esportiva (no com a espectador) des de curta edat, és segur que s'iniciarà amb ganes en aquesta activitat.
  4.  Tindre constància: En qualsevol aprenentatge nou cal insistir. No s'aprèn a tocar un instrument o a dominar un esport de la nit al dia. És necessari incentivar la responsabilitat i la perseverança: el que es comença, s'acaba.