Consells a pares amb PROBLEMES

Publicado por Ma Jesús | 0:29 | 3 comentarios »

Moltes vegades els pares passem per  moments en que no sabem bé que fer.  
És per això que us volem presentar alguns
consells per a tractar d'ajudar-vos a educar 
millor als vostres fills.


 1.-   Al teu fill no li agrada fer els deures? 
A voltes els xiquets mostren dificultats per a l'aprenentatge escolar fins i tot abans d'acudir a primària. I encara que semble que es deu al fet que són vagos o no mostren interès, en la major part dels casos hi ha un motiu que els impedeix evolucionar. 
El paper dels pares és molt important, hi han de mostrar sempre interès pel treball escolar revisant els quaderns, treballs i qualificacions.


 2.-   Alguns xiquets tenen serioses dificultats en dormir, els costa agafar el son, dormen poc i no deixen dormir als seus pares, o es passen al llit dels progenitors a mitjanit. Si és el vostre cas, heu d'inculcar-li al xicotet alguns hàbits que li ajuden a dormir millor.

-  Avisa al teu fill que s'acosta l'hora d'anar-se al llit uns 15 minuts abans de ficar-se al llit, i fes que aqueix temps siga tranquil per a ell,  permetent-li que veja dibuixos en la televisió o que jugue de forma tranquil·la. Si és necessari, permet-li que es fique al llit amb alguna cosa amb el que se senta a gust, com un peluix o un objecte que li agrade.

 Els contes i cançons infantils són les millors eines per a fer dormir a un xiquet. 
Quan estiga ja en el llit, explica-li un conte o canta-li una cançó agradable i que incite al somni. 
I abans d'apagar la llum acomiada't d'ell, fes-li una besada, dis.li bona nit, apaga la llum i surt de l'habitació. Si repeteixes el mateix procediment cada dia aconseguiràs que es dorma amb més facilitat.

 Si després de ficar-se al llit plora o crida als seus pares, és millor ignorar-lo, encara que als pares els resulte complicat. Si acudeixes cada vegada que plora, el teu fill aprendrà que tot el que ha de fer és cridar la teua atenció perquè acudisques a la seua habitació. Si al principi et costa, vés retirant gradualment el teu suport perquè s'acostume a dormir solament.

 

































I si el problema és que el teu xicotet ix de la seua habitació a mitjanit i vol dormir en el vostre llit, és preferible portar-lo de nou a la seua habitació prestant-li la menor atenció possible. No li dónes conversa, ni tractes de convèncer-lo de tornar al seu llit, ni l'abraces, i fes un esforç per aparèixer tranquil i relaxat davant el xiquet. En aquests casos cal ficar-li en el llit sense immutar-se i dir-li que, si es torna a alçar, li tornarem a portar.


3.-   Els xiquets comencen a dir paraulotes quan descobreixen el poder que té el llenguatge a l'hora de comunicar-se. Sol ocórrer entre els 3 i 5 anys i ja van al col·legi "de majors". Però quan un xiquet diu "ximple" o "imbècil" a la seua mamà, no està tractant d'insultar-la, sinó que és incapaç de trobar millors paraules per a expressar el seu estat d'ànim.

Per a evitar que diguen paraulotes el primer que cal fer és donar exemple, per això tampoc has de dir-les tu. Tampoc et rigues quan el teu fill les diga, perquè li incitarà a repetir-les, i explica-li de forma senzilla que eixes paraules ofenen i no són respectuoses. 
No li dónes massa importància, perquè una actitud excessiva podria produir l'efecte contrari al que desitges, i ofereix-li alternatives: noves paraules amb les quals puga expressar els seus sentiments

Els xiquets que s'enfaden i protesten ho fan normalment per a cridar l'atenció dels seus pares, i perquè les males conductes els fan reaccionar amb més rapidesa que les bones. 
Per a evitar aquestes situacions, el millor és fer cas  dels comentaris de mal gust. Al contrari, cal lloar i elogiar els petits assoliments i les conductes adequades.

4.-   Intenta que els teus fills mengen sols sempre en la taula, i cada dia a les mateixes hores. 

Elimina també de l'ambient tot el que puga distraure'ls de la seua tasca principal, que és menjar. No deixes joguets al seu abast i no encengues la televisió. És molt més eficaç posar-los els dibuixos quan han menjat correctament que posar-li'ls perquè mengen, o retirar els joguets a l'hora de menjar i retornar-li'ls al final si ha menjat bé

3 comentarios

  1. Rosana // 11 d’octubre del 2010, a les 10:42  

    Pense que si ignorem al nostre fill quan plora plorarà cada vegada més fort,és així? estem d'acord? Val,crec que hi ha que recordar que encara que augmente la intensitat i el volum ja no hem de claudicar en el que el xiquet desitja. Resistirem fins a que deixe de plorar si no resisitim aquesta conducta es reforçarà i no haurem alvançat res.

  2. Rosana // 11 d’octubre del 2010, a les 10:43  

    Esperm els vostres comentaris i opinions...Gràcies per estar ahi!!!

  3. Laura // 2 de novembre del 2010, a les 13:02  

    Hola, estic intentant fer un comentari.