PARES DIVORCIATS

Publicado por Rosana | 22:27 | 1 comentarios »

El divorci mai és fàcil per als nens, però hi ha moltes formes de que els pares atenuïn l'impacte d'aquesta situació als seus fills.



1. Mai desacredite al seu ex-cònjuge davant dels seus fills, ja que ells se senten "part de la seva mare" i "part del seu pare", de manera que la crítica pot danyar la seva autoestima.



2. No utilitzeu els seus fills com a missatgers entre vostè i el seu ex-cònjuge. 

3. Tranquil.litze als seus fills fent-los entendre que ells no van tenir cap responsabilitat en la separació. Molts d'ells assumeixen com a pròpies les causes de la ruptura.


4. Anime als seus fills a que vegin amb freqüència a la seva ex-cònjuge. Faci tot el possible per estimular les visites.


5. A cada pas del seu divorci, recordeu a si mateix que els seus propis interessos no són els dels seus fills, pels quals no ha incloure'ls en cap negociació.


6. Intenta no demanar-los que expliquen al seu ex-cònyuge res que no sigui de l'interès d'ells. Deixi els seus nens ser nens.


7. Si vostè sent que no pot assumir el trànsit de la separació amb calma  demani assessorament terapèutic urgent. Els seus problemes poden traslladar-se als seus fills, complicant encara més el poder enfrontar amb èxit la situació.


8. S’han de passar els "aliments" del seu fill, en forma mensual i sense interrupcions. Sàpiga que de no fer-ho, el perjudicat serà el seu fill.


9. Si vostè no està rebent els "aliments", no traslladi la seua ràbia als seus fills. Això alimenta en ells el sentiment d'abandonament, i els posa en situacions molt difícils.


10. En la mesura del possible, no faci massa canvis en la vida dels seus fills. Si a més de suportar la separació han de canviar de residència i d'escola, es costarà molt més superar el trauma del divorci dels seus pares.



                                                                                                                                 www.enplenitud.com


1 comentarios

  1. Ma Jesús // 15 de novembre del 2010, a les 20:23  

    És sempre un pas dolorós per a la parella, i normalment els fills també passen una època no massa bona.
    Els pares han d'intentar que els seus fills passen aquest periode el millor posible, i els consells que ens dones els poden ajudar a reflexionar.
    NOMÉS CAL PENSAR QUE ELS XIQUETS NO DEUEN RES, QUE S'HA DE FER QUE COMPRENGUEN QUE ELLS TINDRAN SEMPRE PARE I MARE, junts en una casa o en dues.