Consells per a pares i mares

Publicado por Ma Jesús | 8:06 | 0 comentarios »



Des dels Laboratoris Kaspersky, continuen amb la divulgació de consells de seguretat útils perquè els pares incorporen l'ús de les xarxes socials dins de la seua educació. Igual que en la vida real, és important que els xiquets aprenguen a gestionar la seua vida “virtual”.

Les xarxes socials no són perilloses si s'utilitzen de forma responsable i, sobretot, es compta amb la informació necessària sobre els seus perills. Una vegada més, l'educació és fonamental perquè tant pares com a fills puguen tenir una relació amb elles sana i sense males experiències.


Kaspersky Lab ofereix una sèrie de consells bàsics a seguir pel que fa a l'educació en l'accés a les xarxes socials:

1. Parla amb els teus fills sobre els potencials perills als quals podrien enfrontar-se.

2. Fes-los entendre que no han d'acceptar a persones que no coneguen. Igual que en la vida diària, relacionar-se amb estranys no és una actitud segura. A més a més, les xarxes socials són un mitjà senzill en el qual crear “falses identitats”

3. Assegura't que coneixen la configuració de privadesa en les seues xarxes i que la utilitzen de forma intel·ligent. Parla amb ells sobre el tipus d'informació personal i fotos que pugen i fes-los reflexionar sobre les conseqüències que pot tenir si cau en mans d'un delinqüent.

4. Ofereix-los informació. Comenta amb ells successos com els esdevinguts alguns dies i dóna'ls informació perquè entenguen que les “amenaces” d'aquest tipus de persones són infundades i que, a més, són un delicte que han de denunciar sense entrar a formar part del xantatge.

5. Restringeix el contingut al que es pot accedir des de l'ordinador. Moltes solucions de seguretat per a Internet et permeten fer-ho gràcies a la funció de Control Parental. A més, alguns navegadors inclouen un assistent de continguts que pot ajudar a configurar el teu sistema de forma senzilla
Font: Kaspersky Lab