APROFITEM BÉ L'ESTIU

Publicado por Rosana | 20:41 | 5 comentarios »




L'anhelat estiu és una època que relacionem amb sol,
 platja, relax i temps lliure per gaudir de la família i els amics.

Per això, és molt important que planegem bé les activitats dels nostres fills, perquè gaudeixen de totes les activitats pròpies de l'època estival.

La família, bolígraf en mà, aneu apuntant les apetències, necessitats i il.lusions de cadascun dels seus membres.

 I l'època perfecta per fer-ho és el mes de juny.
"La veritat és que cada vegada més pares són conscients que la via més fàcil perquè el seu fill aprenga i que ho faça d'una forma divertida. Sabem que tot el que vam aprendre quan erem xiquets divertint-nos o a allò que podem unir alguna anècdota, ho recordem la resta de la vida "   afirmen els experts en continguts pedagògics.


Tots volem descansar, i els nostres fills també. Però el descans s'aconsegueix tant mitjançant la inactivitat controlada, com mitjançant la realització d'activitats gratificants que no es realitzen habitualment al llarg del curs. 


 Les activitats ideals per a l'estiu són: els esports en general que els ajuden a alliberar energia i a jugar en grup, anar en bicicleta per millorar la coordinació de moviments, les activitats d'aigua ja que al mateix temps que es refresquen, experimenten noves sensacions en un nou mitjà i desgasten energia. En combinar l'aigua amb la sorra, milloren la seva destresa manual i potencien la imaginació. 

Els jocs de taula per relacionar-se amb els altres i que també poden ser utilitzats en exterior. Aquests jocs els ensenyen a aprendre a guanyar i perdre, a crear noves estratègies i solucions ia fomentar la cooperació, entre altres coses. 

A més, cal reservar un temps cada dia per a la lectura i gaudir-ne. Aquest moment es transforma en alguna cosa íntima en què el xiquet posa a funcionar la seva imaginació i aprèn a representar conceptes. 

Fins i tot els llibres d'activitats per repassar conceptes apresos durant l'any escolar poden ser molt útils i ajuden a mantenir l'hàbit de treball que necessitarem per adaptar-nos al nou curs.

Què aprofiteu el temps i no deixeu de ser feliços!

5 comentarios

  1. teresa // 20 de juny del 2011, a les 9:45  
    L'autor ha eliminat aquest comentari.
  2. Rosana P. // 20 de juny del 2011, a les 14:32  

    Totes les propostes citades són boníssimes, però sobretot destacar als pares la recomanació de llegir.
    Tots els xiquets haurien de llegir diàriament a l'estiu, tant si es fa falta com si ja llegeixen bé; no només per a millorar la velocitat lectora o la comprensió sino per a gaudir-ne de la lectura.

  3. Ma Jesús // 20 de juny del 2011, a les 16:56  

    Les recomanacions són totes estupendes, però la foto és: GENIAL!

    L'has fet tu, o l'has agafada per la xarxa?
    M'encanta, perque en pocs elements està plasmada toda l'esència de l'estiu! De 10!
    ;)

  4. Ma Jesús // 21 de juny del 2011, a les 23:18  

    Que estàs feta tota una FOTÓGRAFA!

    A vore quan "comparteixes", el que saps, amb algunes que tenen,...ehem!....tenim..... poca idea........

  5. Rosana // 22 de juny del 2011, a les 9:11  

    Són les meues nebodetes.La foto és meua , és genial!!!