QUAN ESTEM ENFADATS

Publicado por Rosana | 20:42 | 1 comentarios »



Quan s'està enfadat no es pot raonar serenament. I sense serenitat és difícil poder acompanyar els fills i els alumnes a analitzar causes i buscar els remeis o recursos adequats per superar els errors comesos.
Enfadar-se, sentir ràbia o frustració o altres sentiments negatius és humà i, segurament inevitable, però es pot reaccionar de moltes maneres.
Davant d'una mala conducta podem reaccionar de manera ASSERTIVA. 
Aquesta reacció és una reacció adequada:
  1. Expresse els seus sentiments( sense atacar a la persona) "M'he enfadat perquè la meua serra nova estava tirada en el jardí, rovellant-se per la pluja."
  2. Manifeste les seues expectatives "Quan deixe les meues ferramentes, espere que me les tornen".
  3. Ensenye al xiquet com ha de rectificar " El que ara necessita aquesta serra és fregar-la bé amb oli i després torcar-la bé amb un bon drap de cotó"
  4. Done opcions al xiquet " Pots demanar-me les ferramentes i tornar-me-les, o renunciar al privilegi d'usar-les. De tu depén".
  5. Prenga mesures " Fill: Per què està tancada la caixa de ferramentes amb clau?                                  Pare: Tu què creus?".             
  6. Resolguen conjuntament els problemes "Com podríem arreglar-ho per a que tu  utilitzes les meues ferramentes quan les necessites i jo estiga tranquil de que estan ben guardades".                                                      
    Pàg 111 A. Faber/Mazlish " ¿ Como hablar para que sus hijos le escuchen y cómo escuchar para que sus hijos le hablen?" Ed Medici           

1 comentarios

  1. Tere // 6 de juny del 2011, a les 21:08  

    Quins articles més interesants,tots son importants com a mare i com a mestra.gràcies