Deures de casa III

Publicado por Ma Jesús | 20:27 | 2 comentarios »



Els pares i mares d'un Institut de Villena a Alacant s'han compromès per escrit a obligar als seus fills a fer els deures diàriament. Aquests compromisos formen part d'un decàleg de bones pràctiques que han signat en el moment de presentar la matrícula. Aquesta notícia saltava recentment als mitjans de comunicació creant certa polèmica.

La pregunta és: Devem els pares realment obligar als nostres fills a fer els deures o simplement hem de mentalitzar-los des de xicotets que tenen drets i deures i fer-los entendre que és part de la seua responsabilitat fer les tasques del col·legi, igual que els ensenyem a arreplegar la seua cambra, ordenar els seus joguets, etc..?

És un error el que s'haja d'obligar a un xiquet a fer alguna cosa que ha de formar part del seu dia a dia, per a açò, gens millor que ensenyar als nostres fills des de xicotets la importància que té l'aprenentatge, tot açò amb paciència i afecte. Perquè els nostres xiquets, encara que a voltes no ho cregam, són més receptius que nosaltres els adults.

A voltes el problema està en els pares o perquè no tenim temps per a ensenyar-los una rutina o perquè, en molts casos, ens despreocupem una miqueta de l'aprenentatge dels nostres fills pensant que és tan sol responsabilitat dels col·legis. 
Així que intentem pel bé dels nostres fills i pel nostre propi, que no calga obligar-los a fer deures i que nasca d'ells mateixos aqueixa tasca tan important per al seu desenvolupament.

Font: http://www.pequesymas.com/educacion-primaria/deben-los-padres-obligar-a-sus-hijos-a-hacer-los-deberes

2 comentarios

  1. tere // 14 de novembre del 2011, a les 8:40  

    Pareix increible que els centres tinguen que pendre mesures com aquestes, ben segur que la situació era ja molt difícil.Cada vegada moltes famílies deleguen en l'escola obligacions que són dels pares i mares i aquest no és de ben srgur el camí adequat.Els xiquets tenen deures i drets i no podem oblidar.ho.

  2. Anònim // 15 de novembre del 2011, a les 17:27  

    Sí Tere, jo no sóc mare i no puc opinar però veig al centre una falta d'hàbits impresionant. Espere que la cosa millore i que, llegint aquestos consells, donen més importància als hàbits educatiurs dels seus fills. Maite. Ed.Física.