Un problemeta que és prou freqüent en la infància és el "dolor de cames".

En els xiquets el procés de creixement és lent i fisiològicament imperceptible; aleshores és poc probable que el procés en si cause dolor. Aquest dolor es presenta en el 10% de xiquets, especialment  entre els xiquets de  3 i 5 anys, sense distinció de sexes. 


Les queixes són variables, pot ser un doloret lleu o bé pot ser un dolor tan intens que els xiquets arriben a despertar-se per la nit. És possible que siga agut,recurrent o crònic però no sol presentar-se diàriament.
El dolor desapareix quan para el creixement, per això es diu erròniament "dolor de creixement".

En què consisteix?

En dolor o molèstia intermitent que es localitza en músculs de cames,cuixes i darrere dels genolls.
Solen ser bilaterals,canviants i apareixen per la vesprada i a primeres hores de la nit arribant inclús a despertar al xiquet. 
Desapareixen totalment pel matí sense més.
El que hem de fer és acudir al metge per descartar qualsevol problema associat i si els resultats de la exploració mèdica,analítiques etc.. són normals, no hi ha que preocupar-se.
Alguns experts ho identifiquen com una manifestació d'esforç i fatiga muscular repetida.

Si així ho prescriu el metge es pot utilitzar algun antiinflamatori i també hi ha altres mesures NO perjudicials com: calor i massatges o fregues.
La millor ajuda és la informació a la família i al xiquet de la naturalesa benigna d'estos dolors i deixar passar el temps.

Aquest és un dels molts temes que apareixen en aquest llibre.
L'origen del llibre el constitueixen diversos articles periodístics escrits per pediatres i per altres professionals sanitaris, amb la intenció de donar resposta a les preguntes que solen plantejar-los els pares en la consulta i així ajudar-los a la criança dels seus fills.