Al llit a les 9

Publicado por Ma Jesús | 20:15 | 1 comentarios »


Moltes vegades solem preguntar-nos si enviem al llit als nostres fills al'hora adequada. També ens preguntem a quina hora se'n van al llit els fills de les nostres amistats o familiars.

Ací tenim els consells que practica en la seua vida familiar una "Mamà Pediatra", la Dra Amàlia Arce, una mamà que és pediatra en un gran hospital de Barcelona, i a més a més és una bloguera molt reconeguda.
 Fent clic en l'enllaç podreu accedir al seu blog.

L'hora són les 9 de la nit. A voltes pense que ja és massa tard i no obstant açò quan compare, m'adone que moltíssims xiquets de l'edat de les meues filles, se'n van al llit bastant més tard. Nosaltres excepte excepcions i divendres i dissabtes, a les 7 i mitja les banyem, sobre les 8 sopen, després es llaven i sobre les 9 menys quart estem en l'habitació per a explicar algun conte. Encara que trobem resistència per part de les xiquetes (elles allargarien indefinidament), intentem que sobre les 9 o 9 i quart, s'apaguen les llums.

D'aquesta manera dormen aproximadament 11 hores. Em sembla un temps raonable perquè pel dia no estiguen cansades i irritables. I realment és així, el dia que han dormit menys se'ls nota. No sé com poden funcionar tants xiquets que van tan justs de somni. Supose que la falta de somni generalitzada és un dels defectes del nostre país i els adults inconscientment transmetem i permetem que es repetisquen aqueixos vicis en els nostres fills.

A més hi ha un altre efecte col·lateral de la falta de somni en els xiquets. Els dies que allarguen l'hora de gitar-se, almenys les meues filles, es fa a costa d'un temps en el qual estan cansades i nosaltres també, amb la qual cosa sol ser un moment de convivència més difícil i pesada. També em semblen les últimes hores del dia, el moment en què els pares tenim el nostre espai "tan important"  per a la vida de parella, per a l'oci (tele, internet, lectura) o per a simplement desconnectar una estona de tot després d'hores i hores d'obligacions.

Així que, al llit a les 9! 


1 comentarios

  1. Rosana // 21 de febrer del 2012, a les 23:01  

    Doncs jo pense que a les 9h és una bona hora per gitar als xiquets més menuts. Jo també ho feia igual que la mamà pediatra. Però també és cert que hi ha xiquets que és prou difícil doncs resisteixen i resisteixen i no concilien la son.