Publicado por Rosana | 23:37 | 0 comentarios »



































Molt sovint, la televisió esdevé un company inseparable de les criatures. Malgrat que moltes programacions ja estan adaptades al públic infantil, el cert és que els nens acaben exposats a molts continguts que no són adequats per a la seva edat. A més, són molts els estudis que apunten el sedentarisme que suposa estar enganxat a la pantalla com a causant del sobrepès i l’obesitat entre el públic infantil. Hem trobat un grapat de propostes - que esperem que us siguin útils- per evitar que els més menuts estiguin massa hores davant la tele. 

1. Si no l’esteu mirant, apagueu-la. Tenir-la de fons mentre feu el dinar, per exemple, pot distreure els nens. Engegeu la tele només quan vulgueu veure algun programa en concret. 
Feu la tria en família.

2. La tele i l’ordinador, fora de la seva habitació. Els nens que tenen televisió o ordinador a la cambra hi passen més hores enganxats. Delimiteu l’ús a un espai concret de la casa i habiliteu-lo per a tots els membres de la família. 

3. Limiteu-ne el consum. Veure la televisió no pot ser una recompensa per haver acabat els deures, per exemple. Proposeu-li altres activitats per fer plegats, com jocs de taula, fer esport o llegir un conte. 

4. No mengeu davant la tele. Molta gent associa veure la televisió i menjar alguna cosa. Es tracta d’un hàbit que sol adquirir-se a la infantesa. Doneu exemple i feu que mirar la tele i picar alguna cosa no vagin de la mà. 

5. Els avis i els cangurs també han de tenir en compte les normes. Els adults que conviuen amb les criatures han de compartir un model educatiu, també pel que fa a veure la televisió. 

6. Instaureu el ‘dia sense tele’. Trieu un dia de la setmana per no encendre la televisió per fer-los entendre que és possible divertir-se sense haver d’engegar-la. 

7. Graveu per evitar la publicitat. Enregistreu els programes preferits dels nens i veieulos, després, plegats. Si trieu aquesta opció, podeu aprofitar les pauses de la publicitat per fer comentaris sobre el que s’emet. 

8. Els videojocs actius, una bona opció. Quan trieu un videojoc per als vostres fills, escolliu-ne un que comporti també activitat física. Jugar en família i fer exercici alhora és una opció excel·lent. 
                                                                                                                           Font: Noscuidamos.com