RINOCERONT TARONJA

Publicado por Ma Jesús | 21:40 | 0 comentarios »


Coneixeu la iniciativa "RINOCERONT TARONJA" ?

La iniciativa la pren a l'any 2.012, una mare nord-americana de quatre fills,  que es va plantejar un repte:  estar un any, 365 dies sense cridar (xillar-los) als seus fills.

Un dia es va adonar que aconseguia controlar i no cridar davant de desconeguts, pel què diran, però que sí xillava, i sovint,  als seus fills, que eren el  públic que més li importava.

Es va plantejar un auto-desafiament, i el va començar al gener de 2012, tenint com a lema "cridar menys, estimar més".

Punts principals :
1. Reconèixer la necessitat de canviar i plantejar-s'ho, com una prioritat en la vida .
2. Fixar un objectiu clar, que no té per què ser un any: pot ser una setmana, totes les hores del bany durant 10 dies, un mes, etc .
3. Fer-ho públic a familiars i amics , perquè així ens sentim més obligats a complir-ho.
4. Crear una xarxa de suport, tant entre familiars i coneguts com virtualment. La parella o un amic a qui poder enviar un missatge o trucar quan estàs a punt de perdre el control, una comunitat amb el mateix objectiu per recolzar-nos i compartir avenços, i fins i tot els propis nens, que ens han d'avisar quan vegin que estem a punt de rebentar .
5. Identificar les situacions en què solem cridar, per evitar les que es poden fàcilment (per exemple , deixar preparat l'esmorzar si sabem que les presses al matí ens posen nerviosos), a més de crear-nos un estat d'alerta mental que ens ajude a controlar més.
Per a això, proposa anotar durant uns dies en una llibreta quan hem cridat i els detalls de la situació .
6. Practicar lentament. L'autora reconeix que els primers dies cridava en mil llocs (armaris , cambres de bany, etc ) per tal de no fer-ho davant dels seus fills.
Després va passar a aprendre a no dir paraules feridores, sinó a substituir per simples sorolls, com rugits tipus ahrggggggg, fins que al cap d'uns dies va aconseguir controlar l'impuls de cridar. Aquí té un altre lema : "No puc controlar sempre les accions dels meus fills, però PUC controlar sempre la meva reacció ".

La iniciativa s'ha fet coneguda i en són moltes les persones que entren a la web, per intentar-ho elles també.  
La pàgina web conté molts consells útils, com:
*  100 alternatives a cridar als teus fills,
*  El que ha après després dels primers 365 dies sense cridar (ella ja va pel segon any , en aquest enllaç , una traducció a l'espanyol )

Si estàs  en la mateixa situació, crides, perds els nervis sovint, tens la sensació que de vegades la criança dels fills es fa costera  amunt i en comptes de tindre dies de felicitat, tens dies de mal humor i angoixa, si després et sents fatal, culpable, trist, decebuts, però l'endemà no aconsegueixes evitar caure de nou, es recomanable que intentes aplicar-te el métode del Rinoceront taronja.

VOLS INSCRIURE'T. Clica ací:
http://theorangerhino.us6.list-manage.com/subscribe?u=fd69a5b269&id=44e4a624e5

Vols saber més de mares que han asumit el repte?. Clica ací:
Mamà vaca

Font: http://blogs.elpais.com/mamas-papas/2013/08/harto-de-gritar-a-tus-hijos-unete-a-nuestro-desafio-.html