APRENDRE A ESTUDIAR (part II)

Publicado por Jonatan | 13:02 | 1 comentarios »


1.- Els períodes d'estudi seran d'uns 50 minuts alternant amb 10 minuts de descans.
Gairebé ningú pot estudiar 3 hores seguides sense descansar. Aprofita els períodes de descans per a: anar al servei, berenar, cridar als amics, fer encàrrecs... Si ets molt inquiet fes els períodes d'estudi i descans més curts.

2.- No abuses de la tele ni de les videoconsoles.
Si hi ha algun programa habitual que vulguis veure, inclou-lo en el teu horari d'estudi com un període de descans. Les videoconsoles deixa-les per al cap de setmana. Aquests jocs són molt addictius. Tendeixen a ocupar la teva ment.

3.- Dormir bé.
Passe el que passe MAI dormes menys de 9 hores a la nit. El cansament et farà rendir menys en els exàmens. Si no tens temps per a estudiar, planifica't.

4.- Duu una agenda.
Duu-la sempre a classe. En ella pots anotar tasques, dates d'examen, de lliurament de treballs, les notes que treus, telèfons de pares i companys i un munt de dades útils.

5.- Procura estar descansat a l'hora d'estudiar.
Per exemple, no és bona idea estudiar immediatament després d'un exercici intens.

6.- Estudia en la teva habitació.
No en la cuina, ni en el menjador... Si no tens lloc a casa ves a una biblioteca propera. Ha d'haver un silenci raonable.

7.- La taula ha d'estar buidada i ordenada.
Lleva allò que puga distreure't (tele, equip de música, joguines, revistes, ninots...). Encara que el lloc d'estudi ha de ser agradable. La taula ha de ser mat (sense lluentors), a una altura suficient per recolzar els avantbraços. És bona idea tenir un faristol.

8.- Usa una cadira adequada.
Ha de tenir l'altura adequada: que no et pengin els peus, que arribes bé a la taula, que no t'obligue a estar doblegat... No ha de ser ni massa còmoda ni massa dura.

9.- Necessites una bona il·luminació i una temperatura adequada.
La llum ha de ser potent, per exemple un flexo amb bombeta blaveta (és més natural) d'uns 60w. La resta de l'habitació ha de tenir una llum tènue perquè no hagi un contrast molt fort per a la vista. La llum artificial ha d'estar a l'esquerra. No t'ha de donar directament en els ulls.

10.- Quan vages a estudiar prepara tot allò que pugues necessitar.
Així no tindràs excusa per a aixecar-te: bolis, aigua, llibres... No acumules objectes innecessaris. Les prestatgeries haurien d'estar al costat de la taula.

11.- La zona d'estudi ha d'estar ventilada.
Si vas a estar diverses hores estudiant, aprofita un descans per a ventilar cinc minuts.

12.- No s'estudia amb música.
Solament pots escoltar música suau ambiental (mai cantada), quan faces tasques rutinàries i que no requereixen concentració.

13.- Els teus pares poden ajudar-te...
Per exemple prenent-te la lliçó, repassant-te un treball, ajudant-te a elaborar l'horari, a planificar-te... Encara que recorda: la responsabilitat és solament teua.

14.- Cuida la salut.
Convé mantenir un estat general saludable. Per a això és bé una alimentació variada i activitat física moderada. És molt important DESDEJUNAR BÉ abans d'anar al centre escolar al matí.

15.- Evitar massa activitats extraescolars.
Si realitzes aquest tipus d'activitats entre setmana, com anglès, futbol, música, natació,... ; selecciona-les de tal manera que no et lleven massa temps per a estudiar. Depèn de la teva capacitat. Si el teu rendiment escolar no és l'adequat, pensa a eliminar alguna activitat.

1 comentarios

  1. Ma Jesús // 26 de novembre de 2009 a les 20:36  

    Jonatan, ja t`has estrenat!
    Ara a pel segon post!