Riure, riure, riure,...........

Publicado por Ma Jesús | 11:02 | 0 comentarios »


La rialla del teu fill-a  no només és un so meravellós, també és una autèntica teràpia per a ell. 
En el plànol físic, al riure,segreguem  unes hormones anomenades endorfines,  que actuen com analgèsics naturals i ajuden a superar els moments de malestar. 
La saliva que es segrega al riure té una major quantitat de inmunoglobines (anticossos que ajuden a combatre malalties), i els músculs que s'exerciten amb el somriure, riure o riallada són ni més ni menys que 400. 

Tant és el benefici físic del riure que cada vegada més hospitals infantils tenen visites periòdiques de pallassos, ja que està comprovat que els xiquets es recuperen millor i més ràpid si riuen. 

 En el plànol psíquic fer que un xiquet riga o somriga amb freqüència és fer que siga una persona optimista, amb una major intel·ligència emocional i per tant una major autoestima.
Els pares poden fer molt per a aconseguir que els seus fills es convertisquen en éssers alegres i receptius.

Fer dels actes quotidians un moment positiu és qüestió de proposar-se-ho: Al caminar pel carrer li pots contar tot el que aneu veient de forma interessant i imaginativa, al llevar-li la roba per a canviar-se, li pots fer pessigolles, al banyar-lo pots fer escuma perquè es submergisca en.....nata?,  a l'anar al camp fer-li sentir que bé que oloren les flors, a la nit assenya-la-li que boniques que són les estrelles. 
Si a més a més, eres capaç de fer-li vore que les menudetes "clavades de pota",  també poden prendre's amb bon humor, li estaràs fent un gran favor al teu fill. 
Per exemple, si al caure en el parc no us abalanceu per si s'ha fet mal sinó que l'alceu amb un somriure dient:  És que cada vegada corres més de pressa perquè eres més major! ,.
El xiquet anirà aprenent a encaixar amb esportivitat els menuts contratemps. El "sentit de l'humor" s'inicia sobre els 12-18 mesos,  on el xiquet passa de respondre a les vostres bromes a iniciar-les ell. 

Amagar-se darrere d'una cortina i donar-vos un esglai, córrer pel passadís perquè el seguiu o posar cares rares és la seua forma de bromejar.

Com ja  s'ha dit moltes vegades i per molts experts, els xiquets són psicòlegs naturals i perceben que fer-vos riure, és el millor dels regals.

0 comentarios