Els records de les vacances ja es van quedant enrere i ara el moment exigeix un nou desafiament per a la família: d’ingrés o la volta al col•legi, a l'escola, o a la guarderia. Tot això suposa més disciplina, compliment d'horaris, compra de roba, de llibres, i una infinitat de compromisos que exigeixen un esforç tant per als fills com per als pares. Per a molts d'ells l'entrada o la volta al col•legi representa un canvi massa radical.

L'adaptació és un procés que sol durar aproximadament una setmana. Tot dependrà de l'actitud que tinguin els educadors i els pares. Ambdues parts hauran d'estar preparades per transmetre als nens una impressió positiva del que representa anar o tornar al col•legi, i recolzar-los en la transició de les vacances a les classes.

Per ajudar-los en aquesta tasca hem preparat un material que podrà ajudar a moltes famílies al fet que es carreguin les piles i recuperen la il•lusió per l'inici d'un nou any lectiu. Al final, tot se supera, s'arregla, i es controla, amb alguna dosi de paciència i comprensió.
Consells per als pares
És necessari destacar els canvis positius que el nou quotidià els portarà, com també participar de prop de tot el procés, és a dir, comprar els llibres i folrar-los amb ells, ordenar la roba o l'uniforme, i acompanyar-los al col•legi almenys durant la primera setmana.
En resum, que els pares parlen amb els seus fills de les seves capacitats, il•lusions, habilitats i expectatives cap a aquesta nova etapa, contribuirà al fet que els nens es troben capaços de tirar endavant davant les dificultats que se'ls puguen presentar, fomentant així la seva autoestima.

GuiaInfantil.com (Bebês), GuiaJuvenil.com (Adolescentes), GuiaDog.com (Perros), Superfurgoneta.com (Furgonetas) y Diario Femenino.