Dia escolar de la PAU

Publicado por Ma Jesús | 11:28 | 0 comentarios »


El colom blanc amb la branca d'olivera en el seu bec, mundialment reconegut símbol de la pau, té el seu origen en l'antic testament. 
Segons s'explica en ell, Noé va llançar un colom blanc després de la inundació per tal de trobar terra, al cap d'un temps el colom torna a l'Arca amb una branca d'olivera en el seu bec significant la fi de la inundació i que per tant Déu estava de nou en pau amb la humanitat. 
Ara la colometa blanca pot representar dos tipus de pau: 
* Si es representa amb la rameta d'olivera en el seu bec, simbolitza el desig de mantenir la pau ja assolida. 
* Si la  representen  volant, com per exemple en els actes on es llança un colom blanc a l'aire, simbolitza el desig d'aconseguir la pau  enviant-la com a missatgera.

E L DIA 30 DE GENER es celbra als centres educatius,  EL "DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU". 
Es tracta d'una iniciativa que inicia a l'any 1964  el poeta, educador i pacifista mallorquí Llorenç Vidal. 
El seu objectiu és promoure un missatge de renúncia a fer mal als altres éssers i fomentar l'acció no-violenta i el respecte per la natura, la vida i la llibertat dels altres. 
El Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP) se celebra el 30 de gener amb motiu de l'aniversari de l'assassinat de Mahatma Gandhi, l'home del "ànima gran". 
Mohandas Karamchand Gandhi (1869-1948) va ser un líder polític i espiritual hindú que amb la seva lluita pacífica i les seves accions de no violència va aconseguir per l'Índia la independència de l'imperi Britànic. Defensor de la igualtat i la justícia, va predicar amb l'exemple vivint en la pobresa i ajudant els més desfavorits. Va fomentar la transformació social del seu país i va llançar un revolucionari missatge de perfeccionament espiritual.