DECÀLEG DEL BON PARE

Publicado por Rosana | 23:03 | 0 comentarios »


Ens ocupem en aquesta ocasió de transcriure un document que hem trobat a la revista Ser Padres on s'exposen deu idees de com és el pare d'avui en dia , persona que assumeix les seves obligacions , la seva responsabilitat . Es tracta de deu afirmacions que a manera de decàleg resumeix bàsicament com és o com ha de ser un pare exemplar.1 . El pare ideal és pare des del primer dia .
 És a dir , té contacte amb el nadó des que està en el món  i des d'abans : ell també va viure l'embaràs .

2 . Està informat per conèixer el seu fill .
Sempre sap en quina etapa del seu desenvolupament es troba, quines són les coses que ja sap i quins estímuls són els que necessita en cada moment .

3 . Proposa exercicis i jocs al nen .
L'estimula , l'anima . Però mai li exigeix ​​massa perquè ell sap fins on el seu fill pot arribar .

4 . Prohibeix el que cal prohibir .
 I exigeix ​​el que cal exigir . I sempre explica per què mana una cosa o per què nega altra. Així el seu fill pot aprendre d'ell quines regles i quines normes , quines lleis i quins decrets regeixen en la societat en la qual s'ha d'integrar .

5 . Proporciona al nen l'entorn que necessita per al seu desenvolupament .
 Adequa la casa perquè el nadó pugui gatejar , investigar i descobrir el món amb les seves mans . S'ocupa de que tingui joguines interessants i , en el seu moment , contes i llibres adequats i material per manualitats .

6 . Ensenya el món al seu fill .
 Li obre els ulls davant de la Natura i l'Art . Però també li desperta el sentit crític : l'informa , li explica i respon a les seves preguntes .

7 . El bon pare és "un dels dos pares "
 El bon pare comparteix amb la mare , discuteix amb ella sobre l'estil i els objectius de l'educació. I malgrat això , les discrepàncies entre tots dos no només estan permeses sinó que són convenients . El nen ha d'aprendre que determinades qüestions poden admetre diferents punts de vista .

8 . Té prou temps per al seu fill .
Per molt ocupat que li tingui el seu treball . Aquest  temps també es mesura en qualitat : com servir aquestes hores - o aquests minuts ! , Què fa amb el nen , quins sentiments li transmet , quins estímuls li envia .

9 . Mai empra càstigs físics .
 Perquè sap que aquests no reforcen la seva autoritat sinó que la debiliten . L'ús de la força és la mostra de la seva falta d'arguments .

10 . El bon pare , finalment , és conscient que no ha de delegar tota la responsabilitat en la mare del seu fill , ni tan sols si viu separat d'ella .
Frases com "per què no eduques una mica millor a aquest nen ? " , no figuren en el vocabulari d'un bon pare .
                                                          Francisco Javier Rodríguez  Laguía


0 comentarios