Escola de pares

Publicado por Rosana | 0:16 | 1 comentarios »



Ahir va estar a la nostra escola Mª Angeles Soto per acabar amb un cicle de xerrades de formació per a pares i mestres que ha gaudit  de la màxima qualitat.
La convocatòria ha estat  un gran èxit  encara que comptava amb el prestigi que ja havia assolit aquesta psicòloga en altres xerrades. Professional amb gran experiència amb escoles de pares va desenvolupar un tema que els preocupa especialment als pares "L'adolescència". 
Etapa enriquidora que està plena de reptes i descobriments.

Aquestes són algunes de les nombroses recomanacions que ens va fer per a afrontar-la:

En primer lloc, fer una escala de prioritats de conductes a caviar en l'adolescent.(No podem posar en el mateix paquet el alcohol i el desordre de l'habitació).

En segon lloc deixar-li clar a l'adolescent que serem flexibles en alguns aspectes però inflexibles en altres aspectes( hora d'arribada a casa,hores d'estudi...).

Quan apareix la negativa a fer alguna cosa que li has ordenat, amb dignitat li direm: " m'haguera agradat que ho hagueres fet" o "si ho hagueres fet m'hauries ajudat molt"...

Encara que no ho demostre necessita sentir que el volem. 

Els pares han de ser molt pacients i aprendre a, en lloc d'enfrontar-se mirar d'entendre'l i donar-li suport, escoltar-lo.

Quan la rebel·lió sobrepasse els límits d'allò que és permissible i alce la veu, no entrar al drap. Immediatament li direm, "fill no m'agrada com estàs parlant" i te'n vas.

Mai hem de perdre el poder front a l'adolescent, sempre anirem cara ell amb DIGNITAT. Marcant-li els límits molt clarets. 

El càstig no és aconsellable, es reboten.

Mª Angeles ens va fer riure i també ens va fer plorar, va estar una vetllada inoblidable. Enhorabona i gràcies. 


1 comentarios

  1. Ma Jesús Roig // 24 de novembre del 2012, a les 20:59  

    Com sempre, un plaer escoltar-la.
    A més a més dels seus consells, fa que passes una estona molt agradable quan relata d'eixa manera tan graciosa, anèctotes relacionades amb les estratègies o conductes que aconsella.

    Gràcies Mª Ángeles, i gràcies, Rosana per portar-la!