Dia escolar de la PAU

Publicado por Ma Jesús | 11:28 | 0 comentarios »


El colom blanc amb la branca d'olivera en el seu bec, mundialment reconegut símbol de la pau, té el seu origen en l'antic testament. 
Segons s'explica en ell, Noé va llançar un colom blanc després de la inundació per tal de trobar terra, al cap d'un temps el colom torna a l'Arca amb una branca d'olivera en el seu bec significant la fi de la inundació i que per tant Déu estava de nou en pau amb la humanitat. 
Ara la colometa blanca pot representar dos tipus de pau: 
* Si es representa amb la rameta d'olivera en el seu bec, simbolitza el desig de mantenir la pau ja assolida. 
* Si la  representen  volant, com per exemple en els actes on es llança un colom blanc a l'aire, simbolitza el desig d'aconseguir la pau  enviant-la com a missatgera.

E L DIA 30 DE GENER es celbra als centres educatius,  EL "DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU". 
Es tracta d'una iniciativa que inicia a l'any 1964  el poeta, educador i pacifista mallorquí Llorenç Vidal. 
El seu objectiu és promoure un missatge de renúncia a fer mal als altres éssers i fomentar l'acció no-violenta i el respecte per la natura, la vida i la llibertat dels altres. 
El Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP) se celebra el 30 de gener amb motiu de l'aniversari de l'assassinat de Mahatma Gandhi, l'home del "ànima gran". 
Mohandas Karamchand Gandhi (1869-1948) va ser un líder polític i espiritual hindú que amb la seva lluita pacífica i les seves accions de no violència va aconseguir per l'Índia la independència de l'imperi Britànic. Defensor de la igualtat i la justícia, va predicar amb l'exemple vivint en la pobresa i ajudant els més desfavorits. Va fomentar la transformació social del seu país i va llançar un revolucionari missatge de perfeccionament espiritual.

RINOCERONT TARONJA

Publicado por Ma Jesús | 21:40 | 0 comentarios »


Coneixeu la iniciativa "RINOCERONT TARONJA" ?

La iniciativa la pren a l'any 2.012, una mare nord-americana de quatre fills,  que es va plantejar un repte:  estar un any, 365 dies sense cridar (xillar-los) als seus fills.

Un dia es va adonar que aconseguia controlar i no cridar davant de desconeguts, pel què diran, però que sí xillava, i sovint,  als seus fills, que eren el  públic que més li importava.

Es va plantejar un auto-desafiament, i el va començar al gener de 2012, tenint com a lema "cridar menys, estimar més".

Punts principals :
1. Reconèixer la necessitat de canviar i plantejar-s'ho, com una prioritat en la vida .
2. Fixar un objectiu clar, que no té per què ser un any: pot ser una setmana, totes les hores del bany durant 10 dies, un mes, etc .
3. Fer-ho públic a familiars i amics , perquè així ens sentim més obligats a complir-ho.
4. Crear una xarxa de suport, tant entre familiars i coneguts com virtualment. La parella o un amic a qui poder enviar un missatge o trucar quan estàs a punt de perdre el control, una comunitat amb el mateix objectiu per recolzar-nos i compartir avenços, i fins i tot els propis nens, que ens han d'avisar quan vegin que estem a punt de rebentar .
5. Identificar les situacions en què solem cridar, per evitar les que es poden fàcilment (per exemple , deixar preparat l'esmorzar si sabem que les presses al matí ens posen nerviosos), a més de crear-nos un estat d'alerta mental que ens ajude a controlar més.
Per a això, proposa anotar durant uns dies en una llibreta quan hem cridat i els detalls de la situació .
6. Practicar lentament. L'autora reconeix que els primers dies cridava en mil llocs (armaris , cambres de bany, etc ) per tal de no fer-ho davant dels seus fills.
Després va passar a aprendre a no dir paraules feridores, sinó a substituir per simples sorolls, com rugits tipus ahrggggggg, fins que al cap d'uns dies va aconseguir controlar l'impuls de cridar. Aquí té un altre lema : "No puc controlar sempre les accions dels meus fills, però PUC controlar sempre la meva reacció ".

La iniciativa s'ha fet coneguda i en són moltes les persones que entren a la web, per intentar-ho elles també.  
La pàgina web conté molts consells útils, com:
*  100 alternatives a cridar als teus fills,
*  El que ha après després dels primers 365 dies sense cridar (ella ja va pel segon any , en aquest enllaç , una traducció a l'espanyol )

Si estàs  en la mateixa situació, crides, perds els nervis sovint, tens la sensació que de vegades la criança dels fills es fa costera  amunt i en comptes de tindre dies de felicitat, tens dies de mal humor i angoixa, si després et sents fatal, culpable, trist, decebuts, però l'endemà no aconsegueixes evitar caure de nou, es recomanable que intentes aplicar-te el métode del Rinoceront taronja.

VOLS INSCRIURE'T. Clica ací:
http://theorangerhino.us6.list-manage.com/subscribe?u=fd69a5b269&id=44e4a624e5

Vols saber més de mares que han asumit el repte?. Clica ací:
Mamà vaca

Font: http://blogs.elpais.com/mamas-papas/2013/08/harto-de-gritar-a-tus-hijos-unete-a-nuestro-desafio-.html

Sempre PAU, i no violència

Publicado por Ma Jesús | 21:11 | 0 comentarios »


INAUGUREM LA BIBLIOTECA

Publicado por maite | 13:41 | 7 comentarios »

Dilluns, 14 de gener, hem inaugurat el prèstec de llibres a la biblioteca del centre. 
Com voreu disposem de dos seccions principals, organitzades per cicles, de Valencià i Castellà, i altres com matèries, idiomes i una secció de mestres.

L'anterior curs escolar es va poder realitzar la informatització de tota la documentació de la biblioteca gràcies a una aportació de l.A.M.P.A..

Des de la Comissió d'aquest any volem agrair tota la feina realialitzada pels mestres que durant tres anys han format part d'aquesta comissió.
La feina que ens queda per fer, anirem realitzant-la poc a poc.

Alumnes, animeu-se a vindre. La lectura farà que tots sigam més creatius en la nostra forma de pensar i escriure. Descobrirem noves terres, animals, criatures...VINGAU I VOREU!!!!!





















2.014

Publicado por Ma Jesús | 18:01 | 4 comentarios »