ESCOLA DE PARES

Publicado por Rosana | 17:49 | 2 comentarios »


El MAGA de Gandia

Publicado por Ma Jesús | 11:00 | 0 comentarios »


EL MAGA ACOMPLEIX 8 ANYS.

El Museu arqueològic de Gandia està d'aniversari. Aquest dissabte 30 d'abril fa huit anys, i per celebrar-ho eixe dissabte 30,  serà un dia de portes obertes.

És un bon moment per anar amb els vostres fills per coneixer un poc més de la nostra història.




       Aquestes vacances m'he llegit un llibre de gran actualitat. Vaig anar a visitar la biblioteca de Benipeixcar amb els meus alumnes i em va cridar l'atenció el títol per la situació de l'economia en general i m'apetia llegir-lo.
Jo per sort tinc una feina que és "fixa" però per desgràcia tinc familiars, amics i gent coneguda que s'ha vist o es poden veure en aquesta situació.
Després de llegir el llibre el recomane perquè és un llibre realista que narra amb exemples pràctics quina és la situació en que es pot trobar una persona desempleada i el que és més important com afrontar-ho.
Consells,consells i com actuar. 
NO TÉ DESPERDICI, ho dic sincerament i vaig pensar que encara seria més útil fer un post recomanant-lo en el blog principal del nostre col·le. Estarà disponible en la biblioteca de Benipeixcar, a partir de demà que aniré a tornar-lo.

En la primera part del llibre ens narra el autor distintes maneres de reaccionar si perdem el nostre treball i després d'una o dues setmanes s'ha de reaccionar. Després ens dona recomanacions concretes al voltant de les rutines i actuacions que hem de fer sense caure en un negativisme que ens pot aportar poques coses. En la tercera part del llibre ens facilita moltíssims recursos per poder trobar un treball: pàgines Web,fires,periòdics... 

EL DESEMPLEAT ARA TÉ UN TREBALL: BUSCAR TREBALL.

El llibre també tracta de temes econòmics i familiars. T'aconsella que et mantingues sempre en actiu, realitzant cursos de formació, fent exercici físic, despertant-te prompte, seguir certes rutines i també tenir un espai per a l'oci.

NO DEIXEU DE LLEGIR-LO!                                                                                     





Dins dels actes de la setmana cultural, s'han organitzat diverses competicions esportives. Els alumnes de tercer i quart han gaudit de "pilota per dalt corda", cinqué i sisé de "voley adaptat" i els mestres més valents han disputat un partit de futbet front als alumnes de sisé. Tots s'heu han passat d'allò més bé i han gaudit barrejant-se amb alumnes d'altres classes i nivells. Enhorabona a tots els participants!







SETMANA CULTURAL I LITERÀRIA 2011

Publicado por Jonatan | 13:58 | 3 comentarios »


FIRA DEL LLIBRE
Els alumnes podran exposar el que han treballat al llarg del curs. A més, podran veure i comprar llibres que aportaran algunes llibreries.

TALLER DE MANUALITATS: pins i clauers
Amb la col·laboració de l'ADISEF "Centre de prodiscapacitats psíquics de La Safor" i amb el suport econòmic de la nostra AMPA, els xiquets i xiquetes podran confeccionar-se els seus propis pins i clauers de diversos motius relacionats amb el tema "Menja sà i troba't bé".

RONDALLES D'Enric Valor
A Infantil s'ha preparat un teatre de titelles de "El mig Pollastre" i, a Primària, alguns pares i mares faran un recital de "L'envejós d'Alcalà" i de "El príncep desmemoriat".

ANIMACIÓ LECTORA
Els alumnes podran gaudir d'un contacontes amb diversos recursos audiovisuals. Alguns nivells gaudiran també de contacontes en anglés.

VISITA A BIBLIOTEQUES
Alguns alumnes visitaran diverses biblioteques de la zona: Benirredrà, Benipeixcar, Central...

CONCERT DE Dani Miquel
Els xiquets del 1r CICLE gaudiran amb l'actuació d'aquest cantacançons.

ENGLISH FUN I ENGLISH DANCE
Els especialistes d'anglés han preparat diverses activitats lúdiques en aquesta llengua.

CAMPIONAT DE PILOTA PER DALT CORDA I DE VOLEI
L'esport també és important per trobar-se bé, per això els alumnes podran participar en diverses activitats esportives.

DANSA DE LA MAGRANA I "SUPERESMORZAR"
Activitats musicals al voltant del tema "Menja sà i troba't bé".

VISITA A DANONE, AL MAGA, A XERACO...
També s'han previst algunes eixides i visites durant aquesta setmana.

Aquestes.. i moltes més activitats es duran a terme durant els propers dies 18, 19 i 20 d'Abril.


 

Cine per a tots els públics

Publicado por Ma Jesús | 11:09 | 0 comentarios »


Aquest diumenge a le 18.30 hores en la casa de la Marquesa una nova sessió de cine per a públic familiar.
En aquesta ocasió la pel.lícula que es projectarà será la tan coneguda: Viatge màgic a Àfrica.
Com sempre el preu de l'entrada és de 2 euros.

ELS LLEGUMS

Publicado por maite | 9:25 | 2 comentarios »


Les llenties, els cigrons, les faves, els pèsols, les mongetes i la soja són una colla d'aliments humils i saludables cent per cent.

La modernitat els ve depreciant al igual que al pa, la gent tendeix a treure'ls de la taula perquè són la "carn dels pobres". I, ai!, quina quantitat d'obesitats es curarien, quin nombre incalculable de càncers digestius no existirien, si de nou tornéssim a la cullera per menjar llegums estofades sense greix, a lo pobre però a lo sa. Contenen propietats de molta qualitat.

Tota la moderna nutrició per als malalts, esportistes i ajuda alimentària, en situacions urgents de supervivència, s'elabora amb proteïnes de soja, que cobreixen perfectament les necessitats humanes.


Alt percentatge en hidrats de carboni, com tots els vegetals, no tenen colesterol. Constitueixen una magnífica font de fòsfor, ferro, zinc, potassi i vitamines del grup B.

Els llegums ens donen fibra en abundància, arreglen el restrenyiment i prevenen els càncers de l'aparell digestiu. Deixarem una bona herència acostumant als nostres descendents a menjar-los i recuperant-los com un plat principal diversos dies a la setmana. Encara tenim entre nosaltres saludables ancians, gairebé centenaris, que se'n recorden d'haver-se alimentat de llegums diàriament durant la seva infància i joventut.

Informació obtinguda de www.xtec.es.
Altra pàgina molt interessant en relació als llegums: www.artesaniadelavidaquotidiana.files.com/llegums

Com organitzar les vacances.....

Publicado por Ma Jesús | 23:36 | 2 comentarios »

Si el que vols és desconnectar i traure-li el suc a aquests dies lliures a l'inici de la primavera, t'oferim algunes idees i alternatives per a Setmana Santa i Pasqua: on anar, què fer!!

Una de les alternatives és el turisme rural: Passar uns dies en pobles i llogarets rurals, en plena natura, gaudir del relax de la serra, conèixer els racons naturals i divertir-nos amb tot tipus d'activitats d'aventura, oci i turisme actiu al gust de cadascú.

El primer pas és triar una destinació adequada, i seguidament buscar ofertes en cases rurals barates, paradors, hotels rurals o on vulguem allotjar-nos i reservar quan més prompte millor.

Una vegada establida la destinació, hem d'anar planificant el que fer en aquests dies i les possibilitats que ens ofereix el lloc, i deixar lligat abans d'eixir, tot el que anem a necessitar. Tant els grans com els menuts es poden DIVERTIR  al màxim!!!

Què fer amb els xiquets en la Setmana Santa?

Moltes famílies no saben què fer, algunes aprofiten per a fer una escapada, un viatge per a visitar familiars o amics que viuen en altres ciutats, o anar a la platja o a la muntanya,  i que serà millor per als xiquets ?

Quan més xicotets són els xiquets, menys coses necessiten i millor quan més senzilles. 
En realitat, els que ens compliquem la vida som els pares. No importa què decidim fer, ells ens segueixen, encantats, perquè al cap i a la fi el que volen ells és jugar, és estar més junts dels seus pares, i compartir un joc de taula, una pel·lícula en la televisió o en el cinema, un menjar o fins i tot  jugar en el parc.

Idees per a quan estem a casa, o en un hotel:

- Traure els jocs de taula (parxís, joc de l'oca, puzles…) dels armaris i  descobrir-los als fills.

- Portar als xiquets als parcs, zoològics, exposicions, museus, biblioteques…

- Anar a passar el dia en plena natura i amb la família o amics.

- Fer un passeig amb bicicleta.

- Realitzar una manualitat

- Portar-los a la cuina i preparar amb ells una apetitosa recepta.

- Anar al cinema, al teatre, o vore una pel·lícula en la tv, amb dret a mongetes.

- Ajudar-los a millorar les seues habilitats fent-los retallar, pegar i acolorir, i dibuixar.

- Escoltar música o ballar, realitzar alguna activitat, com  dansa o esport.

- Si tens un jardí, convidar als xiquets a plantar i a cuidar de les plantes.

Es pot fer, i molt, per la família en els dias festius de les vacances de PASQUA!!!

PLANIFICA-LES JA!!!!

Font: http://www.guiainfantil.com/blog/695/que-hacer-con-los-ninos-en-la-semana-santa.html

SI ENCARA TENS DUBTES.....
ESCOLTA I MIRA AÇÒ.

SETMANA CULTURAL 2.011

Publicado por Ma Jesús | 9:53 | 1 comentarios »


 


LA CRISI ECONÒMICA EN CASA

Publicado por Rosana | 12:40 | 0 comentarios »






PER ÁNGEL PEÑA



Actualment s'executen a Espanya una mitjana de 500 embargaments al dia. Després d'ells s'amaguen drames difícilment assimilables. 


El nombre d'aturats és ja una terrible xifra  i les famílies comencen a familiaritzar-se més del normal amb determinades figures del Dret Mercantil. Segons dades de l'Observatori del Finançament Familiar de l'Agència Negociadora de Productes Bancaris, tres de cada quatre titulars d'hipoteques –particulars o famílies– dediquen més del 40% dels seus ingressos mensuals a pagaments financers, i un de cada cinc afirma haver hagut de retardar el pagament de la seva quota hipotecària almenys una vegada en els últims dotze mesos.



*Refinanciar

Una alternativa interessant és donar-li una altra volta a la situació. La demanda d'operacions de refinançament va créixer en 2009 un 50% i aconsegueix un estalvi mitjà de 900 euros mensuals en els pagaments a entitats financeres, segons l'Agència Negociadora de l'Observatori del Finançament Familiar.

La millor opció és acudir a un expert. Però cal tenir molta cura amb la lletra petita de la proposta que ens presentin: el remei pot ser pitjor que la malaltia. L'Observatori es proposa com a intermediari i estimula a les famílies amb un curiós lema: “Els bancs et necessiten”. A ells tampoc els convé trobar-se amb la propietat d'una deu de pisos de difícil sortida. 


Davant una situació econòmica complicada, convé recordar que, al final, som nosaltres, i només nosaltres, els que entrem en ella i els que hem de posar els mitjans per sortir. La clau per a això està en el nostre interior. El doctor Amable Cim, del Departament de Psicologia de la Universitat *CEU San Pablo de Madrid, proposa diverses pautes de comportament sobre aquest tema.





• Compromís d'unitat *intrafamiliar. La família ha d'enfrontar unida les dificultats, ja que és l'única manera que la pèrdua de beneficis d'uns (habitualment els fills) no se sentin agraviats.




• Empatia davant la situació dels altres. Cada membre de la família ha de posar-se en la pell de l'altre: fills que assumeixen l'extra de tensió que sofreixen els seus pares i pares que entenen als fills.




• Aprendre a recuperar, reutilitzar i reciclar. No ja respecte de béns materials sinó també de les relacions interpersonals i de les emocions: cada membre de la família ha de posar de la seva part per evitar els conflictes i les discussions.


• Quan les coses es posen molt lletges, fer valer la jerarquia. L'austeritat ha de ser màxima i és llavors quan la jerarquia familiar ha de donar-se la volta: els pares han de reduir per complet tots els “extres” (per exemple, fumar) a favor de mantenir el major temps possible els mínims “extres” que encara rebin els fills (per exemple, una activitat esportiva).


• Acudir als professionals de la salut mental. Quan els problemes emocionals desborden el control de l'àmbit familiar s'ha de buscar ajuda al més aviat possible.



 Una bona recuperació:


• Compromís d'unitat familiar. Davant la millorança no s'ha de deixar de costat aquesta unió.

• No fomentar el caos. Millorar econòmicament no ha de portar al balafiament i el caos, sinó que s'han de treure lliçons positives que es pot viure i passar amb molt menys.

• Els fills primer. La nova situació de canvi positiu han de començar a notar-la primer els fills, els més vulnerables psicològicament.

• Revisar tot el procés per aprendre dels errors. Això és tan important com que els fills tendiran a repetir aquests mateixos comportaments en la seva edat adulta.

• Quan les coses van bé, gaudir d'elles, però sense oblidar-se dels altres. Els problemes econòmics no afecten a una sola família sinó que són compartits per milions. És vital que ajudem als altres, independentment de la nostra pròpia situació personal i familiar: és el millor aprenentatge que podem donar als nostres fills.

  
Hemeroteca :: 06/09/2010

  1/39
  FAMÍLIA I SOCIETAT

NORMES CLARES

Publicado por mar | 9:41 | 2 comentarios »


ELS PARES AMB AUTORITAT SÓN PARES MÉS VOLGUTS


"Els estudis psicològics apunten que els pares amb un grau mitjà d'autoritat, no massa autoritaris ni massa permisius són més apreciats pels seus fills/es i més positius en la seua educació. No obstant això, l'educació cal cultivar-la des de la infància".


PAUTES CLARES

- Fixar uns objectius clars sobre allò que volem aconseguir amb els xiquets/es.

- Premiar allò que fan bé: no amb objectes materials però sí amb gestos afectius.

- Modificar aquelles conductes que no volem que es produisquen establint pautes clares, senzilles i que ells siguen capaços d'entendre-es i de fer-les.

- Revisar constantment les normes establertes.

- No tot té la mateixa importància, hem de saber triar .


ERRADES FREQÜENTS

- Ser massa permissiu no significa voler més als nostres fills/s i que ells en vulguen més a nosaltres.

- No dir-li què està bé i mal.

- Cedir després d'haver dit que NO.

- La falta de coherència en les decisions nostres i amb la parella.

- No complir el que diem quan establim un càstic.

- NO ESCOLTAR ELS NOSTRES FILLS/ES.

- Cridar i perdre els nervis.

- Comportar-se de manera autoritària negant-se en tot moment a negociar.

- Exigir èxits inmediats.


"És cert que els xiquets/es no venen al món amb un pa baix del braç i que no hi ha cap manual per educar-los. Sabem que açò no és una tasca fàcil i que els pares no som un llibre on hi han totes les solucions. Hem de pensar que de la mateixa menera que ells aprenen de nosaltres, nosaltres també tenim moltes coses que aprendre d'ells i amb ells".


Enric Valor i Vives (Castalla, l'Alcoià, 22 d'agost de 1911 - València, 13 de gener del 2000). Narrador i gramàtic valencià, va fer un dels més importants treballs de recol·lecció i recuperació de la lexicografia valenciana i fou un dels principals promotors de la estandardització i normativització del valencià al País Valencià.

Biografia

Enric Valor nasqué al si d'una família acomodada rural de Castalla. Estudià per a mestre mercantil a l'Escola de Comerç d'Alacant i després es dedicà a la indústria del calcer, primer a Elda i després a Mallorca on va impulsar la Secció Jurídica de la Unió Nacional de Fabricants de Sabates.

És a Alacant on Enric Valor comença la seua tasca com periodista i escriptor. El 1930, als dinou anys, entra en la redacció d'El Tio Cuc, un periòdic satíric d'ideologia republicana. Inicialment aquest periòdic escrivia amb un valencià prou dialectal i una ortografia castellanitzada. Valor va publicant un curs d'ortografia, seguint les normes fabrianes, la qual cosa va convertint ‘El Tio Cuc', a poc a poc, a la normativa actual.

Proclamada la República, i dins de l'eufòria republicana, desenvolupà també la seua faceta com activista polític. Publicà articles al diari El Luchador sobre la catalanitat d'Alacant. Va fundar l'Agrupació Regionalista Alacantina, de caràcter nacionalista. Dins d'aquesta agrupació va fer un programa de ràdio a Alacant on el mateix Valor parlava de nacionalisme i de l'Estatut del País Valencià, estatut que la guerra va truncar. També col·laborà en premsa nacionalista a València: "La República de les Lletres", "El Camí", "El País Valencià".

Arriba al cap i casal poc abans de la guerra i, encetada aquesta, es concentraria en defendre la República. Després de la guerra, hagué de restringir la seua activitat política i es concentrà a l'obra literària. És als principis dels anys 50 on comença amb l'obra rondallística, que després resultaria en les Rondalles valencianes (1950-1958). A poc a poc, i a mesura que el règim de Franco afluixava una mica, va tornar a l'obra lingüística i vora la dècada dels 60 començà a contactar, més o menys en la clandestinitat amb els nacionalistes valencians més rellevants que havien sobreviscut la guerra, participant en nombroses tertúlies i posant les bases de la recuperació dels anys posteriors.

D'aquesta tasca es va assabentar el règim de Franco que empresonà Valor per motius polítics del 1966 al 1968. Només eixit de la presó i, en les seues paraules "sense haver après la lliçó", s'involucrà en la fundació de la primera revista en valencià després de la guerra. Aquesta revista Gorg va durar només tres anys, pels entrebancs de la dictadura. Pocs anys després tornaria amb Els Quaderns Gorg, on escrivia articles de caire nacionalista, articles que també publicava en paral·lel, juntament amb lliçons de gramàtica, a diaris d'Alacant i València.

Després de la mort de Franco, Enric Valor pugué difondre lliurement les seues idees i obra literària i començà a rebre homenatges, distincions d'agraïment i premis literaris i lingüístics que han estat molt nombrosos i importantíssims, fins i tot es promogué com a candidat al Premi Nobel de Literatura poc abans de la seua mort a València en el 2000. Hui en dia el seu nom bateja carrers, places, escoles i associacions per tot arreu del País Valencià.

Per a vosaltres....

Publicado por Ma Jesús | 13:40 | 4 comentarios »


“Durant  els  tres darrers anys  Pura,  Reyes  i  Carmen   ens han portat a fer un fantàstic viatge al voltant de la vida.   
 Amb tendresa i una gran dosi de paciència han aconseguit  totes aquelles  coses  de  les  quals hui  podem presumir.

    Des del nostre primer  dia  de col·le,  el  Roís de Corella  era el país del riure, o açò procuraven  elles.  Un lloc ple d’emocions  i abraçades que et feien oblidar que  estaves  lluny dels teus pares.......... 

Cliqueu damunt del llibre per poder vore ' l a tamany natural. I després escape per a eixir.

L'AUTOESTIMA

Publicado por Rosana | 23:51 | 3 comentarios »

              És important tenir en conte l’educació emocional dels nostres fills i vigilar la seua autoestima.
L’autoestima és el concepte que té el xiquet de sí mateix i va construint-se com si d’un espill es tractara, a partir de els judicis que emeten les persones que estan al seu voltant i que són importants per a ell.                                                                      HEM DE TENIM CURA DE QUE EL NOSTRES FILLS O ELS NOSTRES ALUMNES TINGUEN UNA ALTA AUTOESTIMA PERQUÈ ESTÀ CONDICIONARÀ ELS SEUS ÈXITS.

Quan un xiquet diu que no sap fer alguna cosa, hem d’animar-lo a que ho intente , encara que siga amb la nostra ajuda i anar animant-lo per a que adquirixca confiança en sí mateix.
Ací teniu un vídeo que és molt curtet però molt gràfic en aquesta temàtica. Espere que vos agrade!!!

La cursa en imatges

Publicado por Ma Jesús | 23:32 | 2 comentarios »




Font: Club atletisme Safor

Vols vore els llistats? 
http://conxip.com/result.php?IdEvento=165
Has participat i vols el diploma?
http://www.conxip.com/diplomas.php?IdEvento=165

Consells per a pares i mares

Publicado por Ma Jesús | 8:06 | 0 comentarios »



Des dels Laboratoris Kaspersky, continuen amb la divulgació de consells de seguretat útils perquè els pares incorporen l'ús de les xarxes socials dins de la seua educació. Igual que en la vida real, és important que els xiquets aprenguen a gestionar la seua vida “virtual”.

Les xarxes socials no són perilloses si s'utilitzen de forma responsable i, sobretot, es compta amb la informació necessària sobre els seus perills. Una vegada més, l'educació és fonamental perquè tant pares com a fills puguen tenir una relació amb elles sana i sense males experiències.


Kaspersky Lab ofereix una sèrie de consells bàsics a seguir pel que fa a l'educació en l'accés a les xarxes socials:

1. Parla amb els teus fills sobre els potencials perills als quals podrien enfrontar-se.

2. Fes-los entendre que no han d'acceptar a persones que no coneguen. Igual que en la vida diària, relacionar-se amb estranys no és una actitud segura. A més a més, les xarxes socials són un mitjà senzill en el qual crear “falses identitats”

3. Assegura't que coneixen la configuració de privadesa en les seues xarxes i que la utilitzen de forma intel·ligent. Parla amb ells sobre el tipus d'informació personal i fotos que pugen i fes-los reflexionar sobre les conseqüències que pot tenir si cau en mans d'un delinqüent.

4. Ofereix-los informació. Comenta amb ells successos com els esdevinguts alguns dies i dóna'ls informació perquè entenguen que les “amenaces” d'aquest tipus de persones són infundades i que, a més, són un delicte que han de denunciar sense entrar a formar part del xantatge.

5. Restringeix el contingut al que es pot accedir des de l'ordinador. Moltes solucions de seguretat per a Internet et permeten fer-ho gràcies a la funció de Control Parental. A més, alguns navegadors inclouen un assistent de continguts que pot ajudar a configurar el teu sistema de forma senzilla
Font: Kaspersky Lab

Dia mundial de l'autisme

Publicado por Ma Jesús | 19:23 | 1 comentarios »


Aquest dissabte 2 d'Abril va ser el DIA MUNDIAL DE L'AUTISME.
Convé recordar que en tot l'estat són uns 50.000 menors els que el pateixen.
Els estudis que es fan ens diuen que més del 40% de pacients de TEA (Transtorn d'espectre autista) tractats amb terapies individualitzades aconsegueixen un al grau de sociabilitat.
Cal saber que, excepte en comptades ocasions, el  TEA  és una malaltia congènita -es té de naixement-.
"Són molts els que segueixen tenint l'estigma que aquests xiquets no poden aprendre".
Normalment, es manifesta en els xiquets entre els 18 mesos i tres anys d'edat , i és important saber discriminar els símptomes i així afavorir un diagnòstic precoç: 
* perduda del parla,
* inexistència de contacte visual i 
* una marcada obsessió per certs objectes.
Font: Diari El Pais

Fent clic ací podreu llegir l'article complet : EL PAIS