LA FAMILIA EN TEMPS DE CRISI

Publicado por Rosana | 22:29 | 0 comentarios »





                                                                               Foto | Rachel-pics
 

Altes taxes d'atur, endeutament...D'una o altra manera, la situació de les famílies s'ha complicat molt.
És cert que, generalment, els pares no estem preparats per parlar amb els nostres fills d'assumptes econòmics. No obstant això, els nens són molt més forts del que nosaltres podem pensar, si som capaços d'explicar la situació amb el llenguatge adequat a l'edat del xiquet, entendrà una tensió que ja han percebut i es sentiran molt més tranquils en conèixer per fi la raó del que està succeint.

Consells per afrontar la crisi en família:

Sigues comprensiu,si la teva família no s'ha vist molt afectada per la crisi, dóna gràcies per això,és molt probable que els teus fills es relacionen amb nens que els pares han perdut la feina o van haver de canviar-se de casa per no poder pagar la hipoteca.
Escolta atentament tot el que et conte el teu fill i aprofita aquestes circumstàncies per parlar amb  i claredat sobre el per què es produeixen aquest tipus de situacions.
Dóna-li seguretat.Transmet al teu fill que ,passe el que passe i sobre tot en temps de crisi, la família sempre romandrà unida.
Dóna una informació adequada a la seva edat.
 Els nens més petits, fins als vuit anys, no necessiten saber tots els detalls de la situació. Si la crisi fa acte de presència i suposa canvis en els vostres hàbits de vida, és convenient explicar-li que aquest any no hi ha tants diners com els anteriors per anar de vacances o seguir vivint en una casa tan gran.
 Per als nens grans, és possible que pugues aportar més detalls i és molt important aprofitar aquesta instància per donar una lliçó de vida. El teu fill gran pot començar a ajudar amb els germans petits o amb les tasques de la llar mentre tu fas un altre treball.
Mantín les regles, els problemes econòmics no impliquen un canvi de límits o regles familiars.
Has d’aconseguir mantenir el teu propi equilibri, canalitza les teves energies cap a activitats que resulten útils per millorar la situació, mai permetis que una delicada situació en termes econòmics, es converteixca en la desintegració de la teva família. I recorda, la vida és cíclica i en la muntanya russa sempre es torna a estar a dalt.
Els teus fills s'alimenten l'amor i de la tranquil · litat que perceben dels seus pares molt més que del compte corrent i demostrar ser una família unida en temps de crisi és una bona oportunitat per donar una lliçó als teus fills de com comportar-se i superar l'adversitat.


                                                                                          Carolina Velasco