Una de les labors més difícils a les quals els pares s'enfronten sovint és ensenyar als seus fills a seguir instruccions. És molt frustrant per a tota la família quan els pares han de repetir les mateixes instruccions als seus fills ("Arreplega els joguets").


Els suggeriments que s'ofereixen a continuació poden ajudar als pares a ensenyar als seus xiquets a seguir les instruccions la primera vegada que se'ls diu.

Estiga preparat per a reforçar-los. Els pares han d'evitar donar instruccions als seus fills si no estan preparats a fer-les complir. Si els pares no fan complir les seues instruccions, els xiquets aprenen que els pares no fan que complisquen les seues ordres.

Cride'ls l'atenció. Els pares han de sempre fer que els seus fills els miren a la cara i presten molta atenció abans de donar-los alguna ordre. Han d'evitar també manar les ordres des d'altra habitació.


No faça preguntes. Els pares han d'evitar parafrasejar les instruccions amb preguntes (per exemple, no diga mai : Et sembla bé arreplegar els joguets ara?).


No siga imprecís. Els pares han d'evitar donar instruccions imprecises com "Porta't bé," o "Vés amb compte". Pot haver una gran diferència entre la manera que el pare i el xiquet interpreten una ordre imprecisa. " Els pares han d'assegurar-se que les seues ordres siguen clares i específiques".


Diga'ls el que han de fer. Els pares han de tractar de donar instruccions que facen saber als xiquets el que han de fer en lloc del que no hàgen de fer. Per exemple, és millor dir "Estigues al meu costat," que no dir "No t'allunyes de mi."


Elogie'ls. Els pares han d'elogiar als seus xiquets quan han començat a complir una ordre. No és necessita l'ordre siga complida del tot per a elogiar-los.


Demostre'ls estima. Quan una tasca ha estat complida, els pares han de fer-li saber al seu fill-a que aprecien el seu compliment.


Pose un límit de temps. Si els xiquets no comencen a complir una instrucció en deu segons.


No repetisca els advertiments. Els pares han d'evitar el donar als seus fills advertiments repetits. Els xiquets poden aprendre a obeïr ordres després d'un o cap advertiment, de la mateixa manera que aprenen a obeÍr després de cinc o sis advertiments.


Repetisca l'ordre. Una vegada que s'ha complit amb el temps marcat, els pares han de repetir l'ordre als seus fills. Si no comencen a complir amb el que se'ls diu, ha dir-se "S'acabat el temps" Aquest procés ha de repetir-se fins que els xiquets aprenguen a complir amb l'ordre.