NUTRICIÓ. CALCI I VITAMINA D.

Amb la finalitat de que els nostres ossos i dents creixquen i mantinguen sans i forts, hem publicat aquest article relacionat amb el calci i la vitamina D, indispensable per a la seua absorció. El calci també intervé en la contracció muscular, en la transmissió de l’impuls nerviós i la coagulació de la sang.

FONTS DE CALCI:
A més a més de la llet i els productes lactis, existeixen diversos aliments d’orige vegetal tant o més rics en calci:
SÉSAM: les llavors de sésam són molt riques en àcids grassos insaturats, proteïnes d’elevat valor biològic, lecitina, vitamines minerals i oligoaliments. És un aliment que també tonifica el sistema nerviós.
SOJA: s’ha demostrat que és eficaç en la prevenció de la reducció de massa óssea, que es produeix en l’edat adulta. La soja i els seus derivats, com especialment, el tofu, proporciona hormones vegetals que afavoreixen la mineralització de l’esquelet.
AMETLA: és una font de calci, fòsfor i magnesi. L’atmetla i la seva llet són molt útils per a previndre l’ osteoporosi.
COL: totes les variants de col, brécol i floricol són bones fonts de calci. S’absorbeix molt bé, ja que conté àcid oxàlic, com les espinaques, i àcid fític com els cereals.
MELASSA NEGRA (mel de canya): és molt rica en minerals, al contrari que el sucre blanc, que pràcticament manca d’ells.
COCO I TARONJA.

VITAMINA D. Afavoreix l’absorció del calci, les proteïnes de la dieta, la lactosa de la llet i els àcids del bol alimentari intestinal.
La vitamina D es pot obtindre amb:
Exposició al sol.
Peixos grassos.
Rovell d’ou.
Mantega.
Llet completa o fortificada
.
Esperem que, a partir d'ara, tots aquestos aliments formen part de la nostra dieta!