A l'atenció de totes les famílies del centre:
El nostre col.legi estrena aquest curs pàgina web. Allí podreu accedir a la informació del col.legi: Calendari escolar, dies lectius, menú del menjador, mòdels de sol.licituts, llibres de text, enllaç a Itaca, ....
També mitjançant la web es podran demanar certificats i us avisarem al vostre mail de quan podreu passar a recollir-los.
En resum, serà un espai més per a apropar-vos el col.legi.
Ací teniu un enllaç per a poder accedir, però també es podrà accedir des de tots els blogs que s'estan editant en el col.legi.
http://ceiproisdecorellagandia.edu.gva.es/
Clicant ahí damunt s'accedeix directament.
Quan s'entra a cada apartat, es fa doble clic sobre l'encapçalament (Nom de la web), per tornar a la pàgina principal.
Les portes del centre s'obriran cap a les 15:15h i, en acabar totes les actuacions, farem una degustació dels dolços de nadal que han elaborat els alumnes.
I de segur que la gran majoria de nosaltres hem rebut o continuem rebent l'ajuda d'ELLS, dels nostres pares i mares, dels iaios i iaies dels nostres fills.
Cal rendir-los homenatge:
Per a tots els iaios i iaies
Aquest vol ser un homenatge a tots els avis i àvies cangur, els nostres grans salvadors.
Però ens estem passant? Exigim massa? Per què han de sacrificar-se ells quan els ha arribat el moment de descansar i gaudir? Existeix la síndrome de l'avi esclau?
Un desdejuni amb presses és equivalent a un desdejuni pobre; per tant és necessari dedicar temps suficient a asseure's i evitar compaginar la presa del desdejuni amb la televisió, per exemple.
Un desdejuni sa, ha d'incloure: làctics i cereals de tot tipus (galetes, cereals de desdejuni, pa torrat). Si a més s'inclou una fruita o el seu suc, millor encara. Altres productes rics en sucres com la mel, melmelades o confitures també formen part del desdejuni.
No sabeu com variar el desdejuni diari dels vostres fills?
Desdejunis saludables
Dilluns: Got de llet. Galetes amb xocolata o panses. Suc de taronja
Desdejuni per al col·le: Pa de motle amb pernil dolç
Dimarts: Iogurt natural+fruita seca i trossets de poma
Desdejuni per al col·le: Poma banyada amb suc de llima (perquè no es faça negra) i fruits secs.
Dimecres: Un got de llet amb cacao. Pa amb mantega i mel (a partir dels 3 anys) o melmelada. Macedònia de fruites de temporada.
Desdejuni per al col·le: Un entrepà de tonyina
Desdejuni per al col·le: Barreta casolana de muesli
Divendres: Suc natural i sandwich de pernil i formatge
Desdejuni per al col·le: Una tros de pa amb xocolate
Dissabte: Batut de fruites. Ou bollit i una torrada
A mig matí: Un grapat de fruits secs
Diumenge: Pa amb oli i sucre. Iogurt.
A mig matí: Un suc natural
Font: Pequerecetas
Quan a un xiquet li peguen en l'escola hem d'escoltar-lo sense alarmar-nos. Amb tranquil.litat fent-li preguntes:
Què ha passat?
Qui t'ha pegat?
On t'han agredit?
Per què creus que ho han fet?...
Aquest cap de setmana una mare d'alumnes del nostre centre, Yolanda, ha posat un comentari recomanant un blog que és molt interessant. Després de visitar-lo he pensat que la manera de compartir-lo tots i totes és posant un enllaç i ací el teniu. Sols clicant damunt d'ell anireu al blog en qüestió que no té desperdici.Tobareu moltíssims articles al voltant de diferents temes. Moltes gràcies Yolanda, es fenomenal que compartim el que tenim.
http://alternativasterapias.blogspot.com/
Aquest seminari s'ha constituït amb l'ajuda del CEFIRE ( Centre de Formació del Professorat ) de Gandia, al que agraïm la seua col.laboració.
Realment hem de dir que vam comptar amb un aforament d'unes 20 persones, que per a la magnitud del nostre centre és un grup molt reduït, però no obstant això la xerrada va estar molt interessant i al final vam disposar d'un temps per al debat, dubtes i experiències que ens ajuden en l'educació dels nostres fills i alumnes.
En l'assistència a actes formatius és on es demostra qui té realment interés en estar ben format, i en estar al dia en tots els aspectes.
Per a ells, aquestes tecnologies són el seu senyal d’identitat. Per aquest motiu un dels reptes més importants dels professionals de l’educació és, sense cap dubte, l’estudi de la relació que els menors establixen amb les TIC i l’impacte que tenen sobre el seu aprenentatge i sobre les seues relacions socials.
La Conselleria d’Educació, sensible a això, presenta el llibre Bones pràctiques TIC dirigit a pares i mares, tutors, docents, familiars i, en general, a qualsevol persona relacionada amb el procés formatiu dels menors, tant en l’aspecte humà com social, tècnic, cultural o professional.
DECÀLEG PER AL BON ÚS D’INTERNET:
L'empatia segons Martin Hoffman ( Goleman 1996 ) és la capacitat de posar-nos en el lloc de l'altre.
Els pares de vegades reaccionen atenent a les seues emocions ( ara no puc escoltar-te, estic cansat, no hauries d'enfadar-te això no té importància, no tinc temps, no plores, ja m'ho contes en un altre moment...)
Si els pares es posen en el lloc dels fills i reaccionen amb empatia, les relacions s'apropen, els xiquets es senten més forts per afrontar i resoldre els seus problemes.
L'empatia té un gran poder!!!
Exemple:
Situació autoritària:
"Maria has de fer els deures inmediatament, després a la dutxa, no hi ha TV, després de sopar a dormir que demà t'has d'alçar matí"
Situació empàtica:
"Maria, comprenc que estàs cansada però el millor serà començar a fer els deures i així, després et dutxes.
Jo sé que ara el fa perea però després et trobaràs en la glòria, soparem aviat i si et resta una estona podràs veure un poc la TV, encara que no molt doncs demà t'has d'alçar prompte."
Quina de les dues maneres de dirigir-te al teu fill penseu que serà més efectiva?
Proveu amb els vostres fills.
1. Mai desacredite al seu ex-cònjuge davant dels seus fills, ja que ells se senten "part de la seva mare" i "part del seu pare", de manera que la crítica pot danyar la seva autoestima.
4. Anime als seus fills a que vegin amb freqüència a la seva ex-cònjuge. Faci tot el possible per estimular les visites.
5. A cada pas del seu divorci, recordeu a si mateix que els seus propis interessos no són els dels seus fills, pels quals no ha incloure'ls en cap negociació.
7. Si vostè sent que no pot assumir el trànsit de la separació amb calma demani assessorament terapèutic urgent. Els seus problemes poden traslladar-se als seus fills, complicant encara més el poder enfrontar amb èxit la situació.
Mira el vídeo, el tens ací baix, i si estàs d'acord i vols recolzar la figura del mestr@, clica damunt d'aquest enllaç per a adherir-te:
Com molts de vostés, mares i pares, ja saben, durant aquest curs anem a treballar la nutrició. Al llarg del curs escolar, els seus fills i filles, "portaran" a casa una pregunta, cada 15/20 dies, per tal que ells i elles troben la resposta i li la donen al tutor/a. Aquestes preguntes giraran al voltant dels cereals, la carn, el peix, la fruita...i els seus beneficis per a l'organisme. Spere que col.laboren amb els seus fills/es per tal de trobar les respostes, que es treballaran en cada tutoria/classe. Els anime a fer-ho. De segur que nosaltres, mares, pares i mestres també aprendrem un fum de coses. Gràcies per la seua col.laboració!
Vaig a intentar comparar les relacions socials de l'alumnat que vaig viure jo en la meua infantesa i adolescència (anys 90) amb les que ens trobem hui.
La meua germana tenia molts amics i amigues: Tenia una xarxa d'amistats en classe, una altra en les activitats extraescolars, més les amigues detota la vida, més altra que es va fer en els típics llocs de reunió de grups d'adolescents (parcs, places, etc.), més aquelles persones amb les quals havia coincidit en campaments d'estiu i un altre tipus d'activitats similars (bàsquet, banda de música,....).
Ella mantenia els seus contactes a través d'aquell fil conductor que era el telèfon i que tant desquiciaba als meus pares.

Mentre, em va arribar a mi, el temps de la meua adolescència. Vaig ser dels primers en tindre ordinador amb mòdem, però de tota manera, seguíem comunicant-nos igual, establint el mateix tipus de relacions, i mantenint-les vives (amb menys intensitat que les xiques) a través de la línia telefònica.
De sobte, la tecnologia arriba a tots, arriba la web 2.0, i el canvi afecta a tota la societat: els nostres adolescents tenien internet la majoria (i a més a més, començaven també a tenir mòbil) i era l'explosió del Messenger, si no tenies Messenger i mòbil eres un empestat social.
La gent jove va deixar d'usar el telèfon de casa i els adolescents usaven Messenger per a mantenir aquelles mateixes converses que teníem els altres abans, solament que, amb diverses persones al mateix temps, i a més a més, permetia la comunicació amb aquells contactes que s'havien fet en els campaments, en el viatge d'esquí o en qualsevol altra excursió o ocasió similar, i tot sense pegar-li “la sagnada” als pares amb la factura telefònica.
I quan no podien estar penjats de l'ordinador, llavors arribava el moment del mòbil i el bombardeig de missatges SMS a tota hora del dia i de la nit. I aquesta: SMS i Messenguer, va ser la primera gran xarxa social tecnològica entre els adolescents, i no ens enganyem, i ens va pillar als més majors, amb el peu canviat.

Per als nostres adolescents, una Xarxa Social tal com ells la coneixem, és com aquell parc de la nostra adolescència, la diferència és que ara tens al teu grup d'amics amb el qual xarres, però a més, és que com si en el parc, t'han posat un tauler en el qual tu pots anar deixant les coses que se t'ocórreguen, i també l'àlbum de fotos del viatge (que nosaltres ens havíem de portar al “insti” per a ensenyar-ho en els patis), i a més, pots veure els amics dels teus amics, i si penses que algú és interessant el pots afegir al teu grup d'amics.
- Ja estàs una altra vegada penjada del telèfon?
És intentar que siguen conscients que aquests nous mètodes de socialització tenen múltiples avantatges, però també desavantatges, dels quals cal ser conscient, perquè no hi haja problemes.
Si aconseguim aquests objectius, les xarxes socials seran igual de perilloses que han sigut sempre els instituts i/o els carrers dels nostres barris, pobles o ciutats, ni més ni menys.
Com a pares, hem de predicar amb l'exemple. Els hàbits alimenticis dels xiquet/es guarden una relació directa amb els hàbits dels seus progenitors.
Què us pareix?

Els blogs, una de les eines que formen