L'origen de la festa d'Halloween és antiquíssima i prové d'una celebració cèltica en la qual festejaven el final de l'època de les collites i s'iniciava un nou període, l'Any Nou Cèltic. 
                          
Aquesta barreja entre el vell i el nou feia que, els mites i llegendes sobre esperits que tornaven i es barrejaven entre els vius en aquella celebració, prengués un caràcter misteriós, tenint a la mort com a protagonista de la festa.

Existia la creença que deia que els morts es barrejaven amb els vius amb la intenció de portar-se algunes ànimes. La solució que tenien els humans per enganyar-los i no ser portats era disfressant-se d'esperits malignes.

El terme Halloween prové de la frase “*All *Hallows *Eve”, que significa “Vespra de Tots els Sants”. La important immigració que va haver-hi a partir de 1840 en la qual més de 3 milions d'irlandesos es van traslladar fins als Estats Units, va fer que aquests s'emportaren amb ells les seves tradicions i costums, sent la d'Halloween una de les més acceptades i populars.

Hem rebut un correu electrònic d'un company nostre que enguany està en Chicago donant classe. Ell ens posa al corrent de com és l'Educació en Estats Units i ens ha enviat unes fotos per ensenyar-nos com es decoren els jardins de les cases. Mireu, és molt curiós!



4 comentarios

  1. Ma Jesús // 2 de novembre del 2011, a les 20:33  

    Quina alegria, saber d'aquest "company" que se'ns ha fet "gringo".

    Si tornes a parlar amb ell, dóna-li molts records, esperant que estiga molt bé.

    Per què no ens conta com és l'ensenyament als USA?
    Seria curiós i molt interessant saber de primera mà com eduquen a un estat tan poderós.
    ;-D

  2. pura // 3 de novembre del 2011, a les 0:30  

    Tots ens alegrem de saber de companys que són lluny i recorden i ajuden al nostre col·le.
    Sabieu que Halloween també es celebrava a Galicia en la època dels celtes ?
    Es deia Samain, no Halloween per supost.
    Tot era perquè la nit del 31 d'octubre començava l'Any Nou Celta.
    Més endavant el Cristianisme la va llevar per posar la Festa de Tots els Sants.

  3. tere // 3 de novembre del 2011, a les 21:31  

    Que pasada de decoracions,els americans com sempre ho fan tot sense mesura,M'agradaria molt saber com funciona l'educació pública dels americans,però de ben segur que ens sorprendriem molt i no sempre de forma positiva.

  4. maite // 4 de novembre del 2011, a les 17:53  

    Maria Jesús, sí que s'heu prenen seriosament...encara que pense que allí tot és així. Recorde a les pel.lícules, les decoracions de Nadal i què, igual d'exagerats,ja,ja