LLengües

Publicado por Ma Jesús | 18:08 | 0 comentarios »


Un estudi publicat en la revista *Psychological  Science* demostra que les persones bilingües posseeixen estructures mentals diferents a les de les persones que només parlen un idioma. Açò es reflecteix en la forma en què comprenen conceptes de la seua pròpia llengua mare, informa el lloc *Scientific American*.

La prova va consistir en reclutar a 45 estudiants de nivell llicenciatura, de la Universitat de Ghent a Bèlgica, i que hagueren après anglès durant l'adolescència. Els científics van demanar als alumnes que llegiren una sèrie de frases.

La professora Eva Van Assche, qui va conduir la investigació, va esmentar: «.La implicació més important d'aquest estudi és que encara que una persona llegeixi en la seua llengua materna, hi ha una influència del coneixement de l'idioma no dominant. Pel que es pot concloure que tornar-se bilingüe modifica les habilitats de resposta automàtica».
 Encara que la mateixa especialista reconeix que aquest estudi encara necessita complementar-se amb noves idees i acostaments, ja que és necessari conèixer si aquesta capacitat de resposta quasi automàtica funciona també en altres activitats comunes com l'audició.

Investigacions anteriors, com la qual van realitzar en 2002 les Universitats de Barcelona i Otto von Guericke a Alemanya, suggereixen també que les persones que aprenen més d'un idioma durant els primers anys de la seua vida, desenvolupen una part del cervell associada amb el llenguatge, que la gent monolingüe no aconsegueixen a desenvolupar d'aqueixa mateixa forma. 

 Font: http://elequeelepl.blogspot.com