6. Racionalitza la compra de joguets en Nadal i compra joguets durant tot l'any: Els xiquets no només juguen en Nadal i hem de fomentar el seu joc durant tot l'any. És convenient comprar menys joguets ara, que no van a aprofitar prou, i anar comprant-los al llarg de l'any. Si no pots evitar que en aquestes dates reba molts joguets, guarda-li uns quants i ves donant-se'ls durant l'any perquè els aprofite millor.
6. Racionalitza la compra de joguets en Nadal i compra joguets durant tot l'any: Els xiquets no només juguen en Nadal i hem de fomentar el seu joc durant tot l'any. És convenient comprar menys joguets ara, que no van a aprofitar prou, i anar comprant-los al llarg de l'any. Si no pots evitar que en aquestes dates reba molts joguets, guarda-li uns quants i ves donant-se'ls durant l'any perquè els aprofite millor.
Ens ho passarem d'allò més bé i reberem regalets de tota classe... bolígrafs, llepolies, clauers, i això si, molts somriueres d'aquells que ens pogueren veure i sobretot, de nosaltres mateixa.
Ací un xicotet video d'una de les peces cantades als Jutjats.

Cada vegada que et sentis perduda, confusa, pensa en els arbres, recorda de quina manera creixen.

Les arrels i la copa han de créixer en la mateixa mesura, han d'estar dins les coses i estar-ne per sobre.
Només d'aquesta manera podràs oferir ombra, només d'aquesta manera, a l'estació adequada, podràs cobrir-te de flors i de fruits.



Hi ha una alta relació entre el desdejuni i el rendiment escolar. Es coneix que els xiquets que no desdejunen mostren una disminució en la seva capacitat de concentració, aprenentatge i memòria. Lamentablement és cada vegada més freqüent el fet que un xiquet no desdejune o ho faci mal; a més s'ha vist que a mesura que augmenta l'edat del nen, és major el percentatge d'omissió diària del desdejuni. Els nens que no desdejunen tenen gairebé el doble de probabilitats de tenir sobrepes o augment de colesterol i altres greixos en la sang .
Al preguntar el perquè de la seva decisió de no desdejunar, les respostes més freqüents són:
* Falta de temps, per alçar-se tard i no tenir temps per a desdejunar.
* No tenir fam quan s’alcen.
* No es tolera, per costums transmesos de generació en generació on gairebé cap dels membres de la família desdejuna.
La importància del Calci i la vitamina D en la nostra dieta
Publicado por maite | 12:57 | 0 comentarios »Amb la finalitat de que els nostres ossos i dents creixquen i mantinguen sans i forts, hem publicat aquest article relacionat amb el calci i la vitamina D, indispensable per a la seua absorció. El calci també intervé en la contracció muscular, en la transmissió de l’impuls nerviós i la coagulació de la sang.
FONTS DE CALCI:
A més a més de la llet i els productes lactis, existeixen diversos aliments d’orige vegetal tant o més rics en calci:
SÉSAM: les llavors de sésam són molt riques en àcids grassos insaturats, proteïnes d’elevat valor biològic, lecitina, vitamines minerals i oligoaliments. És un aliment que també tonifica el sistema nerviós.
SOJA: s’ha demostrat que és eficaç en la prevenció de la reducció de massa óssea, que es produeix en l’edat adulta. La soja i els seus derivats, com especialment, el tofu, proporciona hormones vegetals que afavoreixen la mineralització de l’esquelet.
AMETLA: és una font de calci, fòsfor i magnesi. L’atmetla i la seva llet són molt útils per a previndre l’ osteoporosi.
COL: totes les variants de col, brécol i floricol són bones fonts de calci. S’absorbeix molt bé, ja que conté àcid oxàlic, com les espinaques, i àcid fític com els cereals.
MELASSA NEGRA (mel de canya): és molt rica en minerals, al contrari que el sucre blanc, que pràcticament manca d’ells.
COCO I TARONJA.
VITAMINA D. Afavoreix l’absorció del calci, les proteïnes de la dieta, la lactosa de la llet i els àcids del bol alimentari intestinal.
La vitamina D es pot obtindre amb:
Exposició al sol.
Peixos grassos.
Rovell d’ou.
Mantega.
Llet completa o fortificada.
Els blogs han aconseguit que la publicació de continguts en la Xarxa estiga a l'abast de qualsevol internauta (persona que utilitza Internet). I és que existeixen diversos serveis gratuïts amb eines senzilles que permeten posar un blog en marxa en menys de cinc minuts, sense cap coneixement previ.
Bàsicament, un *Blog no és més que un espai personal d'escriptura en Internet en el qual el seu autor publica articles (s'anomenen "post") que poden contenir text, imatges i *hipervincles(enllaços a altres pàgines web).
Estan pensats per a utilitzar-los com una espècie de diari on line, que una persona usa per a informar, compartir, debatre periòdicament de les coses que li agraden i interessen.
Peró els blogs no només s'alimenten de posts. A més a més del post són importantíssims els comentaris dels lectors.
Ahí és on hem de perdre la por i opinar de tot allò que ens proposen.
Amb totes les opinions, s'enriqueix el missatge del post.
Opina, pregunta o digues la teua,
escrivint comentaris dels articles!!!!
Els hàbits lectors dels pares i les mares condicionen l'interès per la lectura dels seus fills i filles?
Publicado por Rosana | 18:48 | 0 comentarios »Entre les conclusions més importants podem destacar:
• El 100% dels enquestats creu que llegir és important.
• El 41,07% llegeix cada dia, en canvi, el 7,14% assegura que no llegeix mai per pròpia iniciativa.
• El català és l’idioma principal de lectura, seguit del castellà.
• Un 73,21% de la mostra assegura que els fills i filles mostren interès per la lectura.
Amb tot això, podríem dir que la idea clau és que la motivació dels fills i filles envers la lectura no depèn només de la família. Així, agafa força la idea que escola, família i societat han de treballar plegades per fer lloc als llibres en la joventut d’avui.
Bibliografia recomanada: ALOY, J. (et. al.) (2004). M’agrada llegir: com fer els teus fills lectors. Badalona: Ara Llibres. FÀBREGAS (et. al.). «Nascuts per llegir: un projecte per promoure la lectura des de ben petits». Guix d’Infantil, núm. 29 (gener-febrer de 2006): 35-38. PAJA, A. (et. al.) (2002). La seducción de la lectura en edades tempranas. Madrid: Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. SARTO, M. (2001). Animación a la lectura con nuevas estrategias. Madrid: Ediciones SM.
2.Dificultats més freqüents en l'estudi.
3.Com escoltar als xiquets.
4.L'autoestima:actituts que l'afavoreixen.
5.Com ser escoltats pels xiquets.
6.Com utilitzar la comunicació per resoldre problemes.
7.La importància de llegir a casa.
8.Nutrició.... i molts temes més.
Gairebé ningú pot estudiar 3 hores seguides sense descansar. Aprofita els períodes de descans per a: anar al servei, berenar, cridar als amics, fer encàrrecs... Si ets molt inquiet fes els períodes d'estudi i descans més curts.
2.- No abuses de la tele ni de les videoconsoles.
Si hi ha algun programa habitual que vulguis veure, inclou-lo en el teu horari d'estudi com un període de descans. Les videoconsoles deixa-les per al cap de setmana. Aquests jocs són molt addictius. Tendeixen a ocupar la teva ment.
3.- Dormir bé.
Passe el que passe MAI dormes menys de 9 hores a la nit. El cansament et farà rendir menys en els exàmens. Si no tens temps per a estudiar, planifica't.
4.- Duu una agenda.
Duu-la sempre a classe. En ella pots anotar tasques, dates d'examen, de lliurament de treballs, les notes que treus, telèfons de pares i companys i un munt de dades útils.
5.- Procura estar descansat a l'hora d'estudiar.
Per exemple, no és bona idea estudiar immediatament després d'un exercici intens.
6.- Estudia en la teva habitació.
No en la cuina, ni en el menjador... Si no tens lloc a casa ves a una biblioteca propera. Ha d'haver un silenci raonable.
7.- La taula ha d'estar buidada i ordenada.
Lleva allò que puga distreure't (tele, equip de música, joguines, revistes, ninots...). Encara que el lloc d'estudi ha de ser agradable. La taula ha de ser mat (sense lluentors), a una altura suficient per recolzar els avantbraços. És bona idea tenir un faristol.
8.- Usa una cadira adequada.
Ha de tenir l'altura adequada: que no et pengin els peus, que arribes bé a la taula, que no t'obligue a estar doblegat... No ha de ser ni massa còmoda ni massa dura.
9.- Necessites una bona il·luminació i una temperatura adequada.
La llum ha de ser potent, per exemple un flexo amb bombeta blaveta (és més natural) d'uns 60w. La resta de l'habitació ha de tenir una llum tènue perquè no hagi un contrast molt fort per a la vista. La llum artificial ha d'estar a l'esquerra. No t'ha de donar directament en els ulls.
10.- Quan vages a estudiar prepara tot allò que pugues necessitar.
Així no tindràs excusa per a aixecar-te: bolis, aigua, llibres... No acumules objectes innecessaris. Les prestatgeries haurien d'estar al costat de la taula.
11.- La zona d'estudi ha d'estar ventilada.
Si vas a estar diverses hores estudiant, aprofita un descans per a ventilar cinc minuts.
12.- No s'estudia amb música.
Solament pots escoltar música suau ambiental (mai cantada), quan faces tasques rutinàries i que no requereixen concentració.
13.- Els teus pares poden ajudar-te...
Per exemple prenent-te la lliçó, repassant-te un treball, ajudant-te a elaborar l'horari, a planificar-te... Encara que recorda: la responsabilitat és solament teua.
14.- Cuida la salut.
Convé mantenir un estat general saludable. Per a això és bé una alimentació variada i activitat física moderada. És molt important DESDEJUNAR BÉ abans d'anar al centre escolar al matí.
15.- Evitar massa activitats extraescolars.
Si realitzes aquest tipus d'activitats entre setmana, com anglès, futbol, música, natació,... ; selecciona-les de tal manera que no et lleven massa temps per a estudiar. Depèn de la teva capacitat. Si el teu rendiment escolar no és l'adequat, pensa a eliminar alguna activitat.
No val dir: avui no he d'estudiar perquè els professors no em van posar tasca. Segur que tens que repassar temes difícils, treballs pendents, llegir llibres...
2.-Fes sempre els exercicis i tasques que et manen.
Mai copiar-los d'un company.
3.- Has de comprendre-ho tot.
Per a això, quan tingues un dubte has de, si és a casa: consultar diccionaris, enciclopèdies, llibre de text, anotar el dubte per a preguntar-la al profe... i si és en classe: preguntar al professor i als companys. No han de quedar dubtes.
4.-Cuida sempre: ortografia, lletra i expressió.
L'ortografia es millora: fixant-se en les paraules, fent dictats, consultant les regles ortogràfiques...(i si en una situació d'urgència dubtes, usa un sinònim).
La lletra es millora esforçant-te sempre que escrigues i fent planes de cal·ligrafia.
I l'expressió es pot millorar pensant les frases completes abans d'escriure-les i llegir-les, també després, per a veure si tenen sentit. Demana consell als teus professors.
5.- Quant estudiar diàriament? (inclosos "els deures").
De 4 a 6 anys 15-30 minuts al dia de 3 a 5 dies per setmana.
De 7 a 12 anys 30 min. a 2 hores al dia els 5 dies de diari.
* Faltes
* Calendari i


