En tot el que fa referència als nens, la seguretat esdevé un tema crucial en qualsevol àmbit. A l’hora de triar les joguines també ha de ser una prioritat si volem evitar ensurts innecessaris. La qualitat ha d’imposar-se al capdamunt de la llista de prioritats i així hem de tenir-ho en compte quan els ajudem a confeccionar la Carta als Reis Mags perquè deixin els regals més encertats la nit del 5 de gener, quan passin per totes les cases.
L’Associació Espanyola de Fabricants de Joguines va publicar una guia l’any 2007 per ajudar als pares poder distingir les joquines que són segures de les que no ho són. D’aquesta, n’hem extret aquestes recomanacions que el que pretenen evitar és que tinguem cap ensurt.
Totes aquestes advertències, però, no ens han de fer oblidar que també és molt important que les joguines engresquin als nens perquè, com deia Jean Château, un dels millors analistes del joc infantil, “un nen que no sap jugar és un vell petit i serà un adult que no sabrà pensar” . 
  1. Quan compreu una joguina tingueu en compte l’edat, els interessos i les habilitats del nen o nena. Abans de comprar-la, llegiu les recomanacions del fabricant, a l’etiqueta o a la seva pàgina web.
  2. Llegiu els rètols o l’embolcall per conèixer les advertències de seguretat.
  3. Una vegada a casa, llegiu les instruccions de muntatge i d’ús. Guardeu-les i ompliu els papers de garantia.
  4. Si el nen és petit, retireu i elimineu l’embalatge abans de donar-li la joguina.
  5. Tingueu en compte on i amb qui jugarà la criatura. No només hem de considerar els riscos d’espais, sinó també que una joguina apropiada per un nen gran pot ser perillosa per un altre més petit.
  6. Estigueu pendents dels nens quan juguin i establiu bons exemples per jugar sense perill.
  7. Recordeu als cuidadors, familiars o persones contractades, les qüestions de seguretat relacionades amb el joc.
  8. Examineu les joguines per comprovar que es troben en bon estat.            Font: "ara criatures"

1 comentarios

  1. Ma Jesús // 5 de gener del 2011, a les 9:35  

    Jo crec que "acompliran" totes les recomanacions els meus joguets.
    Si és que al final m'he portat bé i em porten els Reis Mags alguna joguina!