FELIÇ ANY NOU PER A TOTS!!!!!!

Publicado por Ma Jesús | 14:30 | 1 comentarios »


Tele Safor

Publicado por Ma Jesús | 18:58 | 1 comentarios »


L'actuació de la Coral del col.legi per diferents llocs de la ciutat va eixir en l'informatiu de TeleSafor. En aquest informatiu que teniu ací. La notícia de la Coral apareix al minut 9:23.

Tele Safor va visitar el col.legi i va estar gravant en el primer cicle i l'aula de música. Ens han informat que la gravació està previst emitir-se el dia 4 de gener. Nosaltres quan estiga disponible,  la penjarem ací per a aquells que no ho puguen vore en la TV. 







LLengües

Publicado por Ma Jesús | 18:08 | 0 comentarios »


Un estudi publicat en la revista *Psychological  Science* demostra que les persones bilingües posseeixen estructures mentals diferents a les de les persones que només parlen un idioma. Açò es reflecteix en la forma en què comprenen conceptes de la seua pròpia llengua mare, informa el lloc *Scientific American*.

La prova va consistir en reclutar a 45 estudiants de nivell llicenciatura, de la Universitat de Ghent a Bèlgica, i que hagueren après anglès durant l'adolescència. Els científics van demanar als alumnes que llegiren una sèrie de frases.

La professora Eva Van Assche, qui va conduir la investigació, va esmentar: «.La implicació més important d'aquest estudi és que encara que una persona llegeixi en la seua llengua materna, hi ha una influència del coneixement de l'idioma no dominant. Pel que es pot concloure que tornar-se bilingüe modifica les habilitats de resposta automàtica».
 Encara que la mateixa especialista reconeix que aquest estudi encara necessita complementar-se amb noves idees i acostaments, ja que és necessari conèixer si aquesta capacitat de resposta quasi automàtica funciona també en altres activitats comunes com l'audició.

Investigacions anteriors, com la qual van realitzar en 2002 les Universitats de Barcelona i Otto von Guericke a Alemanya, suggereixen també que les persones que aprenen més d'un idioma durant els primers anys de la seua vida, desenvolupen una part del cervell associada amb el llenguatge, que la gent monolingüe no aconsegueixen a desenvolupar d'aqueixa mateixa forma. 

 Font: http://elequeelepl.blogspot.com

Premi

Publicado por Ma Jesús | 12:37 | 3 comentarios »


L’ajuntament de Gandia convocà un concurs de dibuix adreçat a alumnes de tercer cicle de tots els col·legis de Gandia. 

Del nostre, l’alumna guanyadora ha estat: Gabriele Kersunite de 5éC. 

Ells junt als seus pares van ser convocats,  junt als altres seleccionats a una recepció en l’Ajuntament on se’ls lliurà els corresponents obsequis. 

Amb aquests dibuixos s’ha editat un calendari que es va repartir  el darrer dia de classe als escolars de la ciutat.

Enhorabona GABRIELE! 

La Coral al YouTube

Publicado por Ma Jesús | 15:19 | 4 comentarios »


Un xicotet resum de les actuacions de la Coral del col.legi.

Recordem, actuaren en:
* Escoleta de Benipeixcar "Dos Campanars"
* Ajuntament de Gandia
* Residència de la 3a edat "La Safor"
* Hospital Sant francesc de Borja, de Gandia
* Jutjats de Gandia

Enhorabona a tots els components de la Coral i als mestres de música, Caietana i Adrià,  que la fan posible.

La CORAL del col.legi

Publicado por Ma Jesús | 20:32 | 1 comentarios »


El dimecres 21 de desembre, la Coral del col.legi va fer les ja tradicionals actuacions, en llocs emblemàtics i representatius de la nostra ciutat.

Començant per l'escoleta de Benipeixcar "Dos campanars", i seguint per: L'Ajuntament de Gandia, la residència de la tercera edat "La Safor", l'hospital "Sant Francesc de Borja"  per a finalitzar en els Jutjats de Gandia.

Ací poden vore les fotos que ha publicat el servei de premsa de l'Ajuntament al seu  Flickr




NADAL AL MENJADOR

Publicado por LAMERI | 19:35 | 1 comentarios »







L'activitat extraescolar de patinatge té els seus fruits i els alumnes cada vegada patinen millor. 
Els mestres d'Educació Física estem molt contents!

Enhorabona!

La tele, en el col.le

Publicado por Ma Jesús | 20:07 | 2 comentarios »


Hui una televisió local ha estat en el nostre col.legi.

El motiu principal de la seua visita ha estat la gravació de l'actuació de la Coral del col.legi.

Al mateix temps, Tele Safor volia vore com es viu el Nadal en una escola, volia captar el Nadal escolar per fer-lo arribar a totes les cases de la comarca. 

Han estat gravant com tenim els corredors i les aules.
Però també han fet entrevistes. Han entrat a una classe de segon curs, i han preguntat diverses preguntes, a tots els xiquets i xiquetes que volien respondre.

Finalment han gravat a la Coral del col.legi. 
La nostra Coral està formada per alumnes de 5é i 6é d'Educació Primària, que voluntàriament cada any decideixen formar part de la Coral.  
Els que així ho decideixen han d'assistir durant dos mesos a tots els assajos que  convoquen els dos mestres de música: Caietana i Adrià.
L'assaig es fa sempre fóra de l'horari escolar. 
És un gran esforç per part dels professors de música i dels xiquets i xiquetes que decideixen formar-ne part, però només vore el resultat final anima a continuar aquesta tasca.

TeleSafor ens informarà del dia i hora on podrem gaudir de tot el que us estem contant, i nosaltres ho publicarem ací.






Felicitació de Nadal 2.011

Publicado por Ma Jesús | 23:30 | 2 comentarios »


Aquest any la Felicitació del Col.legi està protagonitzada pels xiquets i xiquetes de la Coral del col.le.

Clica ací:


Hui s'ha desenvolupat al col.legi la primera de les xerrades de l'escola de pares del present curs escolar.
Pilar Sánchez,  "Psicólogo clínico" ens ha parlat de la importància de l'atenció en les diferents etapes del desenvolupament.

Per a poder arribar a la major quantitat de pares i mares, la xerrada s'ha dut a terme a dues hores diferents, la primera a les 3 de la vesprada mentre els xiquets i xiquetes estaven en classe, i la segona sessió a les 19 hores. 
A destacar també el servei que ha oferit l'AMPA als seus afiliats: Ludoteca durant la durada de la xerrada.

La xerrada ha estat molt interessant i ens servirà molt a tots els que som pares o mares i tenim xiquets i xiquetes de diferents edats.
Pilar ha contestata a totes les preguntes que allí s'han plantejat sobre casos reals.
Moltes gràcies, Pilar!

Si amb aquests útils consells no tenim prou i ens cal una atenció individualitzada, recordar-vos que Pilar té atenció privada en el seu gabinet del Passeig de les Germanies. 
Us adjuntem les dades:

Passeig Germanies 39
46702 - Gandia
Valencia

Numero de teléfono  Telèfon:  962878404 

Exposició targetes de Nadal

Publicado por Ma Jesús | 20:17 | 3 comentarios »


Com cada curs escolar, quan arriben aquestes dades, tots els alumnes del col.legi participen en el ja tradicional "Concurs de targetes de Nadal".

Aquest concurs és organitzat cada any per l'AMPA del col.legi.

Cada xiquet disenyarà el seu model de felicitació, que segons marquen les bases, es plasmarà en el full que se'ns entrega, i ha de fer-se en classe.
Una vegada finalitzat el plaç d'entrega, és reuneix el jurat format per pares, mares i mestres integrants de la Comissió de festes, i elegeixen una felicitació guanyadora per cada cicle.

La resta, les que no han estat seleccionades formaran part de l'exposició que es munta als corredors dels dos edificis del col.legi. Una vegada finalitzada pot ser visitada per tots els familiars que ho desitgen, des del dia 9 fins el 22 de desembre,  en horari de  16,30 a 17 hores.

El passat divendres 9 de desembre els corredors del col.legi s'han omplit de pares i mares delegats i delegades de tots els cursos, que han anat organitzant l'exposició de les targetes de felicitació del Nadal.

Moltes gràcies a tots i totes per la vostra col.laboració.










        
 ESCOLA  DE  PARES 2.011-2.012


Dilluns  12 de desembre
Dues sessions: A les 15 hores i a les 19 hores.
L’AMPA oferirà servei de ludoteca durant la xerrada de les 7hores,  si  s’ha  sol·licitat  amb antelació.

 Xerrada:   L’atenció

Ponent: Mª Pilar Sánchez Espejo
-Psicólogo  Clínico-                                                  Colegiada   nº 4397


·       Què és l’atenció.
·       L’atenció a diferents edats.
·       Atenció i memòria.
·       Com podem ajudar els pares/mares.
·        Problemes de conducta: Estan cridant la nostra atenció?



 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sol·licitud de ludoteca 
(Omplir i tornar el més ràpidament possible, en la bústia de l’AMPA, entrada de l’edifici principal)

Nom pare/mare........................................................................................................., sol·licite i autoritze l’assistència a l’aula ludoteca el dia 12 de desembre, durant la durada de la xerrada de l’escola de pares.
Nom del fill/a.......................................................................Curs.....................Grup.................
Nom del fill/a.......................................................................Curs.....................Grup.................

Signatura

Idees per regalar en Nadal

Publicado por Ma Jesús | 6:30 | 0 comentarios »



Vivim en una societat que transmiteix la informació que els xiquets  només volen  maquinetes, roba o joguets per a Nadal. 
Però si ens aturem un poquet i ens parem a meditar, ens percatarem de que les coses que realment volen són les següents:

1.-  Un ambient relaxat amb la família.
En aquesta època nadalenca existeix molta pressió comercial però és important resistir i passar temps de qualitat amb els xiquets.
Evita caure en el consumisme i no permetes que els teus xiquets estimen més els regals que els dónes, que a tu. No oblides que qualsevol joguet li va a durar un parell de mesos més o menys, però les coses que feu junts les recordarà per sempre.

2.-  Tradicions familiars.

Quan algú de nosaltres ens reunim amb els amics i parlem sobre el que era el nadal quan érem xiquets,  no és dels regals que rebíem del que ens enrecordem.  Recordem les coses que fèiem en Nadal amb a amics i amb la família. Els teus xiquets, quan siguen majors, recordaran el mateix, les activitats amb la família, no els regals.

3.-  Amor.

El vertader propòsit no és Santa Claus ni el donar regals. El vertader propòsit del nadal és compartir amor, donar i rebre amor. Els regals duren un temps però l'amor és per sempre.

Què et semblen els nostres consells? 
Què agregaries a aquesta petita llista? 
Creus que els regals són veritablement importants? 

Et convidem a deixar la teua opinió en un comentari.




















Tots ens preocupem...  
Tant els xiquets com els adults.
 Però quin és la major preocupació dels xiquets?
 Fa poc temps els vam fer aquesta pregunta a 1.554 xiquets i van respondre: 
“La salut d'una persona estimada”

Més que per les seves notes, el seu aspecte o si destacaven en algun esport, els xiquets van mostrar major preocupació davant d'un ser estimat que pogués estar malalt o tenir algun problema de salut.


Els xiquets tenen als adults, els volen i volen que estiguen a prop, al voltant per molt de temps.  Per tant no és sorprenent que un xiquet  s'espante o es pose trist si una d'aquelles persones especials en la seva vida està malalta. 

 
Els xiquets han de saber les dades necessàries de la enfermetat d’un familiar o amic.
Els pares han de fer-li saber què és el que està passant realment.

La bona notícia és que hi ha tractaments i medicaments per a gairebé totes les malalties.
Hi ha xiquet que tracta d'informar-se  de  les seves preocupacions per si sòl ( Internet) i això pot ser perillós.
Parlar amb ell pot ajudar-lo molt.

De vegades, les activitats lúdiques no podran canviar les seves preocupacions, però si allunyar-les del seu cor i del seu cap i el faran sentir millor.
Recorda que el cos humà és sorprenent! 
 Moltes vegades pot semblar que moltes coses van malament amb el cos d'una persona però és bo pensar en el fabulós que és el nostre cos i que generalment es recupera fàcilment.
EducaciónInfantil.com

Nadal a Gandia

Publicado por Ma Jesús | 21:30 | 0 comentarios »


L'Ajuntament de Gandia ha publicat el calendari d'activitats al voltant de les festes de Nadal.

Ací el teniu, per poder-lo consultar quan desitgeu.

Thank you!

Publicado por Ma Jesús | 18:16 | 2 comentarios »


Què bonic!



En recordeu  vosaltres?


1 de desembre

Publicado por Ma Jesús | 17:00 | 0 comentarios »