Publicado por Rosana | 0:06 | 4 comentarios »


És adequat que els XIQUETS tinguen una paga setmanal?
publicat en Com fomentar la responsabilitat

És un tema en el qual existeix bastant diversitat entre les famílies, si és adequat que els xiquets tinguen una paga setmanal per a les seves despeses o si per contra, el més convenient és que quan necessiten diners, el demanen als pares. Com tantes altres coses de l'educació dels fills, ambdues postures són raonables, depenen dels criteris i valors de la familia i segurament tindrà les seves ?pros? i ?contres?.
A més sorgeixen altres aspectes de discussió: a partir de quina edat poden tenir aquesta paga i quina quantitat de diners assignar-los। La meva opinió personal, l'he deixat reflectida en el llibre COM FOMENTAR LA RESPONSABLIDAD.

Considere que disposar d'una paga a partir dels vuit o nou anys, pot ser positiu i fomenta la responsabilitat, sempre que es tinguen en compte una sèrie de criteris:

1। Que la quantitat sigui molt reduïda.
Com més diners tingui, més gastarà. Com referència, es pot prendre que el nen disposi, a partir dels 8 o 9 anys cada setmana del doble del que costa un gelat.


2। Sembla adequat que certs materials propis fungibles, com els quaderns, llapis? ho pagui dels seus diners.
És una forma de ser més curós amb ells i és una forma de començar a comprendre el valor de les coses.


3. Els pares deuen supervisar i conèixer en què gasta el seu fill els diners, perquè no tot val encara que sigui seu.

4 comentarios

  1. Rosana // 2 de febrer del 2010, a les 13:49  

    Jo mai he donat una paga fixa als meus fills.Sempre he pensat que pagos fixes ja en tenim molts.Quan necessiten algo ho demanen.Però sempre tenen una xicoteta quantitat en la cartera( diners que els iaios solten )si la quantitat augmenta, Nadal, aniversari...es compren un regal i la resta a la seua llibreta del banc,així tenen un estalvis.No tinc clar en què es podran gastar però de moment estan ahí.

  2. Ma Jesús // 2 de febrer del 2010, a les 20:06  

    Jo tampoc he donat una paga totes les setmanes als meus fills, perque m'adonava que quan tenien alguns dinerets (aniversaris, estrenes,...) sempre, sempre tenien una llarga llista de xicotetes "necessitats" per comprar.
    I d'estalviar per a poder tindre més endavant més, per poder utilitzar-los en alguna despesa més costosa, res de res!
    Però sempre he pensat que apredre a organitzar-se des de menuts, en tots els aspectes, incloent aquest, està bé (per a qui li funcione).

  3. Ma Jesús // 2 de febrer del 2010, a les 20:06  
    L'autor ha eliminat aquest comentari.
  4. Ma Jesús // 2 de febrer del 2010, a les 20:06  
    L'autor ha eliminat aquest comentari.