CAL MENJAR VERDURA

Publicado por maite | 12:27 | 2 comentarios »

Les verdures pertanyen al grup d'aliments "2". Com que estan en la part baixa de la piràmide alimentícia es recomana consumir de tres a cinc peces al dia. Tenen vitamines com la "A" o la "C" i minerals com el ferro i el magnesi. Són baixes en calories i greix i contenen fibra.

Com les fruites, són nutrients que regulen les reaccions químiques que es produeixen en el nostre organisme.

En funció del color podem saber quina és la vitamina més important:

-Color groc i roig: vitamina A (tomaca, carlota, pebre roig...).
-Color verd: vitamina C (espinaques, julivert, lletuga, carabassí...).

En general, la cocció fa desapareixer la majoria de les vitamines. S'aconsella, sempre que siga possible, el seu consum en cru. És preferible la seua cocció sense pelar, utilitzant molt poca aigua o al forn.


2 comentarios

  1. felicidadcuquerella // 17 de febrer de 2011 a les 16:04  

    Com ens agrada que ens contes coses bones sobre alimentació! efectivament les verdures són aliments molt sans i quan més variades millor! Observeu una cosa motl interesant : quan més acolorit és un plat , més bo per la salut ! verd , roig, taronja , groc etc...
    Qué visquen els colors de la natura!

  2. felicidadcuquerella // 17 de febrer de 2011 a les 16:04  

    Com ens agrada que ens contes coses bones sobre alimentació! efectivament les verdures són aliments molt sans i quan més variades millor! Observeu una cosa motl interesant : quan més acolorit és un plat , més bo per la salut ! verd , roig, taronja , groc etc...
    Qué visquen els colors de la natura!