Els pares que es resisteixen a permetre que els seus fills tinguin TV seva habitació ara poden emparar-se en un estudi israelià que demostra que aquests dispositius fan que els xiquets dormen menys durant l'any escolar Les conseqüències negatives de la TV a l'habitació dels xiquets. Un estudi conjunt de la Universitat de Haifa i el Jezreel Valley College va revelar que els xiquets amb un televisor o un ordinador a la seva habitació es fiquen al llit mitja hora més tard de mitjana, encara que s'alcen a la mateixa hora. L'equip va trobar a més que aquests joves veien una hora més de televisió per dia i passaven una hora més davant l'ordinador, jugaven més jocs i navegaven més per internet que els seus parells sense els dispositius en el dormitori. Els investigadors van avaluar a 444 estudiants de secundària amb una mitjana de 14 anys que van ser consultats sobre els seus hàbits de son, ús d'ordinador i televisió i costums alimentàries. Els participants van informar anar a dormir en mitjana a les 23:04 i alçar-se a les 6:45 del matí durant els dies de setmana. El cap de setmana els horaris s'estenien a la 1:45 i les 11:30 del matí, respectivament. Aquells xiquets amb televisió i ordinador a l'habitació es ficaven al llit mitja hora més tard de mitjana. Els estudiants miraven una mitjana de dues hores i 40 minuts de televisió i usaven l'ordinador unes tres hores i 45 minuts els dies de setmana. Però aquells amb un televisor a l'habitació miraven una hora més i els que tenien ordinador a la seva pròpia cambra la usaven més que els seus parells. Una cinquena part dels participants va dir que menjava davant el televisor habitualment, mentre que el 70% va assenyalar que ho feia a vegades. Els ordinadors van ser considerades un lloc menys atractiu per menjar, amb només un 10% d'adeptes a fer-ho regularment i un 40% a menjar davant del monitor ocasionalment. "Hi ha una relació directa entre l'exposició als mitjans i menjar davant del televisor o l'ordinador. Com més un xiquet mira televisió o usa l'ordinador, majors són les seves possibilitats de menjar davant de la pantalla", van indicar els investigadors.

Font: www.infobae.com

3 comentarios

  1. Ma Jesús // 1 de març del 2011, a les 13:45  

    Aquest estudi israelià és molt detallat, peròa mi sempre m'ha paregut que la televisió ha d'estar en llocs comuns de la casa.
    Això de 1 persona, 1 tele a la seua habitació em pareix com si vulguerem estar sense ningú pel costat, que et pregunta, et diu, .... molt tranquils, però res educant o simplement sense conviure.

  2. maite // 4 de març del 2011, a les 15:52  

    Moltes gràcies Rosana per recordar als pares aquest fet. No em puc creure que alguns dels nostres alumnes tinguen televisió a les habitacions. Com que jo no n'he tingut mai i...mai m'ha fet falta!

  3. hector10 // 7 de març del 2011, a les 22:50  

    Jo també pense al igual que Mª Jesús que la televisió ha d'estar en llocs comuns de la casa. Encara que hui en dia hi ha tot tipus de programes les 24 hores al dia, som els pares els que hem de ficar un horari als nostres fills a l'hora de vore la televisió i elegir el moment adequat per a vore els seus programes.