La funció principal de la llet és nodrir les cries fins que són capaces de digerir altres aliments. A més, compleix les funcions de protegir el tracte gastrointestinal de les cries contra microorganismes patògens, toxines i inflamacions, i contribueix a la salut metabòlica regulant els processos d'obtenció d'energia, en especial el metabolisme de la glucosa i la insulina.
La llet és la matèria primera amb què s'elaboren nombrosos productes lactis, com ara la mantega, el formatge o el iogurt, entre altres.
La seua virtut principal és el calci que aporten a la nostra dieta, que serveix, entre altres coses, per fer créixer i mantenir els ossos.
En general, es recomana prendre'n diàriament, amb diferents proporcions depenent de les necessitats de cada etapa de la vida. Quan parlem de les racions recomanades, ens referim a un got de llet de 250 ml. o de dos iogurts de 125g.
La llet és molt bona però no per a tots, cada dia hi ha més xiquets amb intoleràncies a la lactosa,però avuí hi ha molts productes amb soja que són un substitut genial de la llet i tranquis que els peques creixen molt bé.
Tens raó Tere. Hi ha substitutius que són molt eficients. De totes formes en el creixement, sempre que siga possible, cal prendre llet i productes lactis, bons per als ossos i per a les dents. Moltes gràcies pel comentari!
La veritat es que hem de tenir una dieta saludable. La llet i els productes lactis tenen que formar part de la nostra alimentació per tots els beneficis que ens aporten.