LA LLET I ELS PRODUCTES LACTIS

Publicado por maite | 15:41 | 3 comentarios »

La llet és un líquid blanquinós i opac produït per la secreció de les glàndules mamàries de les femelles dels mamífers

La funció principal de la llet és nodrir les cries fins que són capaces de digerir altres aliments. A més, compleix les funcions de protegir el tracte gastrointestinal de les cries contra microorganismes patògens, toxines i inflamacions, i contribueix a la salut metabòlica regulant els processos d'obtenció d'energia, en especial el metabolisme de la glucosa i la insulina.

La llet és la matèria primera amb què s'elaboren nombrosos productes lactis, com ara la mantega, el formatge o el iogurt, entre altres.

La seua virtut principal és el calci que aporten a la nostra dieta, que serveix, entre altres coses, per fer créixer i mantenir els ossos.

En general, es recomana prendre'n diàriament, amb diferents proporcions depenent de les necessitats de cada etapa de la vida. Quan parlem de les racions recomanades, ens referim a un got de llet de 250 ml. o de dos iogurts de 125g.

3 comentarios

  1. Tere // 3 de març del 2011, a les 20:21  

    La llet és molt bona però no per a tots, cada dia hi ha més xiquets amb intoleràncies a la lactosa,però avuí hi ha molts productes amb soja que són un substitut genial de la llet i tranquis que els peques creixen molt bé.

  2. maite // 4 de març del 2011, a les 15:48  

    Tens raó Tere. Hi ha substitutius que són molt eficients. De totes formes en el creixement, sempre que siga possible, cal prendre llet i productes lactis, bons per als ossos i per a les dents. Moltes gràcies pel comentari!

  3. hector10 // 7 de març del 2011, a les 23:02  

    La veritat es que hem de tenir una dieta saludable. La llet i els productes lactis tenen que formar part de la nostra alimentació per tots els beneficis que ens aporten.