L'ou és una font important de nutrients essencials, és a dir nutrients que el cos només pot obtindre a partir de l'alimentació: vitamines com totes les del grup B, vitamina A, D, E i K; minerals com fòsfor, iode, ferro, seleni, zinc i crom i és per això que la proteïna de l'ou és considerada la poteïna d'alt valor biològic de referència; així com àcids grassos essencials, com l'omega 3 i omega 6, que són els que han desmuntat el mite del colesterol de l'ou. I és que si bé és cert que un rovell conté una quantitat important, recents estudis han demostrat que l'efecte protector dels àcids grassos essencials és superior a la capacitat del colesterol total present en l'ou de fer augmentar els nivells de colesterol en sang.

Recentment s'ha descobert que a més a més de l'alimentació, cal tenir en compte altres factors com ara, el pes de la persona, els seus hàbits de vida en general i, és clar, els factors genètics.


Així doncs cal fer un canvi en les recomanacions dietètiques per al consum d'ou, fins fa poc molt estrictes per a persones que presentaven nivells alts de colesterol en sang, ja que no hi ha una evidència científica en cap dels estudis realitzats sobre el fet que el consum d'ou contribueix a augmentar el risc cardiovascular; per tant podem recomanar en qualsevol persona adulta un consum de 4 ous a la setmana, 3 ous en el cas dels més menuts de la casa, i fins a 7 en adults amb una important massa muscular que realitzin activitat intensa.

Caldrà considerar els ous, tal i com indica la piràmide de l'alimentació saludable, pertanyen al grup dels proteics, i per tant, substitueix a la carn, al peix i als llegums.








1 comentarios

  1. Anònim // 31 de març del 2011, a les 14:29  

    me pareix molt be el inici de este bloc del rois de corella es molt divertit